Greška

Došlo je do greške.

Tramp traži da Apple vrati proizvodnju u SAD

10.09.2018 22:24 | 49 Biznis IT
Tramp traži da Apple vrati proizvodnju u SAD


Američki predsednik Donald Tramp apelovao je na kompaniju Apple da proizvodnju svojih uređaja vrati u SAD ukoliko želi da izbegne tarife na uvoz iz Kine.

U tvitu, Tramp je rekao da bi kompanija trebalo da prebaci proizvodnju svojih uređaja iz Kine, gde Apple trenutno proizvodi mnoge svoje uređaje. Komentar predsednika je objavljen nakon što je Apple prošle nedelje američkim zvaničnicima izjavio da će nove predložene američke tarife za Kinu značiti da će "širok opseg" Apple proizvoda, uključujući i Watch, koštati više.

Apple-ovo upozorenje je stiglo kao odgovor na planove Trampa da se potencijalno zaračunavaju tarife od 267 milijardi dolara za kinesku robu u narednim danima, što će dovesti do eskalacije trgovinskog rata između SAD i Kine.

Iako su SAD ove godine uvele tarife na uvezenu kinesku robu, potrošačka elektronika do sada nije bila pogođena. Međutim, ovo bi se moglo promeniti sa najnovijim setom predloženih propisa.


Pogledajte još: Apple ne planira dodavanje senzora otiska u ekran dolazećih iPhone modela


Uz Watch, cene AirPod slušalica i Apple HomePod zvučnika će biti pod uticajem, upozorila je kompanija Apple. Ali tokom ove žalbe nije bilo pomena o kompanijijinim iPhone uređajima.

Pored toga što proizvodi mnoge svoje proizvode u Kini, Apple ih takođe i prodaje u toj zemlji, što bi moglo biti pod uticajem tarifa koje su nametnute u znak odmazde prema taksama koje su uvedene Americi.

U svom tvitu, Tramp je rekao da bi Apple trebalo da izgradi proizvodna postrojenja u SAD-u, pa čak je i predložio da kompanija neće biti opterećena taksama ukoliko se ovo desi.

Reuters je naglasio da će se tehnološki sektor biti značajno opterećen tarifama koje predlažu SAD, jer će računarske komponente načiniti značajno skupljim.

Izvor: MobileWorldLive

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:


jaksa Moderators postova: 5687
Otišlo je predaleko. Lock.
stopke Član postova: 3927
Add to Reputation: calexx
top komentar
calexx Član postova: 7545
То се не рачуна, они су их тада ослобађали од диктатора и доносили благостање.
stopke Član postova: 3927
Citiram korisnika: IlionSamo velicajte Trampa. II svetski rat je poceo trgovinskim. Tako ce i treci, pa kada vam navuku vojne sinjele i krenu atomke na sve strane vi ga opet velicajte. Klasican psihopata.On i njegova deca, kao i Kim Dzong Un (sa zenom, decom i x ljubavnica, da mu ne bude dosadno) ce da budu na sigurnom u dubokim bunkerima a vasa deca ce da umiru u najgorim mukama u tom scenariju.Setite se toga kada potpirujete mrznju i hvalite glupake i psihopate.
Šta tek reći za Obamu ? --- link ---
NShappy Vip member postova: 2983
Bilo kako bilo, USA ne može da nađe rešenje za "izmeštanje rada" tj proizvodnje svega i svačega, u zemlje gde je radna snaga jeftinija, ili gde su uslovi za proizvodnju povoljniji.
Neće to naći ni Tramp, ni Obama, niti neki sledeći predsednik (bila to žena, ili gej, ili neki socijalista... )
Ali ja se zaista nadam da će dok sam živ ja i moja deca (mada, za toliko dugo već ne verujem), uspevati nekako da bauljaju, i da iznalaze neka rešenja.
Ako USA ono baš baš pukne, ode ceo svet u peršun. Koliko god loše da prođu, mi mali ćemo proći dva'es't puta gore.
.
.
.
BTW, sećate se odgovora Jobs-a Obami?!? Trebalo bi da ga pročita svako ko misli da je Kina samo jeftina radna snaga.
Proizvodnja iUređaja u Kini nije isključivo zbog jeftine radne snage, već prvenstveno zbog uslova proizvodnje i poslovanja koji sada ne postoje više nigde u svetu.
Doduše, žestoka eksploatacija radne snage je i dalje jedna od bitnih karakteristika Kineskog uspeha (toliko o komunizmu u najuspešnijoj komunističkoj zemlji sveta )

Potvrđeno da će OnePlus 6T imati senzor otiska prsta u ekranu

Poznati FIFA 19 PC sistemski zahtevi

10604
10605
10606
10607
10608
10609