Greška

Došlo je do greške.

Tramp ponovo na Twitter mreži, Mask uklonio zabranu

20.11.2022 12:30 | 0 Software/Web
Tramp ponovo na Twitter mreži, Mask uklonio zabranu

Iako je glasanje bilo tesno, Mask je poslušao volju svojih korisnika i vratio Twitter nalog bivšeg predsednika Amerike, koji je bio ukinut zbog rizika od podsticanja nasilja 6. januara 2021. kada su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa poznatiju kao Capitol. Ono što još uvek nije poznato je da li će se Tramp uopšte vratiti na Twitter mrežu, jer je on u jednom trenutku izjavio da ne vidi nikakav razlog da uradi tako nešto.

 

 

Pored Twitter mreže, Tramp je dobio zabranu na Facebook, Instagram i YouTube nalozima, na kojima je imao nekoliko desetina miliona pratilaca. Nekoliko meseci kasnije Tramp je osnovao svoju mrežu Truth Social koja je u septembru ove godine imala 1,7 miliona posetilaca iz SAD.

Ilon Mask, zvanično najbogatiji čovek na planeti je krajem prošlog meseca kupio Twitter mrežu za 44 milijarde dolara, a početkom prošle nedelje Republikanska partija je objavila da će Tramp biti njihov kandidat za predsednika na izborima 2024. godine.

Mask je pre kupovine Twitter mreže objavio da će jedna od prvih stvari koje će da uradi ako kupi Twitter – da vrati nalog Donaldu Trampu. Otkad je preuzeo kormilo popularne društvene mreže, Mask je povukao nekoliko radikalnih poteza, uključujući otpuštanje polovine radnika i ultimatum preostalim zaposlenima, tako da je Twitter sa 8.000 spao na nešto preko 2.300 radnika.

Mnogi su zabrinuti da će otpuštanje velikog broja radnika onemogućiti normalno funkcionisanje Twitter mreže, ali i da će regulacija govora mržnje i lažnih informacija biti ozbiljno pogođena nedostatkom radne snage koja se prevashodno bavila time.

Sa druge strane, Tramp je svojim pratiocima na Truth Social mreži rekao da idu na Twitter i da glasaju za njega, ali da ne brinu, da je Truth Social ipak specijalna mreža i da će on ostati na njoj. Uprkos činjenici da je Truth Social mreža čiji je Tramp jedan od osnivača, treba imati na umu da su njemu za izbore potrebni glasovi, a to znači da treba da dopre do što više ljudi. Poređenja radi, u septembru je Truth Social aplikaciju preuzelo oko 92.000 ljudi, dok je Twitter preuzelo oko 15 miliona u istom periodu, a to znači da bi sa Twitter mrežom njegov megafon bio mnogo veći.

Sa druge strane Truth Social mu donosi direktne prihode, za razliku od Twitter mreže, pa je pred Trampom sada velika dilema. Posebno zanimljivo će biti videti šta će se dešavati sa Truth Social mrežom ako Tramp odluči da se vrati na Twitter.

Kamere odlične, a ostalo? Testirali smo Google Pixel 7 Pro

SwitfKey se vraća na iOS, ne morate više da tražite zapetu u specijalnim karakterima

10504
10505
10506
10507
10508
10509