Greška

Došlo je do greške.

Toshiba ima za cilj da isporuči čvrste diskove od 30TB do 2023. godine, evo kada će stići 40TB

09.02.2022 18:23 | 0 Hardver
Toshiba ima za cilj da isporuči čvrste diskove od 30TB do 2023. godine, evo kada će stići 40TB

 

Nemojte otpisivati mehanički hard disk (HDD), ovaj medij za skladištenje ne ide nikuda. Naravno, svi smo oduševljeni neverovatno brzim SSD diskovima (SSD), a prodor na teritoriju PCI Express 5.0 dovešće do još jednog velikog skoka u performansama. Ali što se tiče kapaciteta, HDD-ovi i dalje vladaju. U tom cilju, Toshiba priprema neke velike nadogradnje kapaciteta za skladištenje HDD-a u bliskoj budućnosti i godinama koje dolaze.

Što se tiče bliske budućnosti, Toshiba je podelila roadmap koji pokazuje da će HDD od 26TB stići otprilike u ovo vreme sledeće godine. To je više od 44 posto više u odnosu na trenutne najveće modele koji iznose na 18 TB. Ovi modeli imaju devet ploča i koriste tehnologiju magnetnog snimanja uz pomoć mikrotalasnog magnetnog snimanja (FC-MAMR) sa kontrolom fluksa. Oni koriste oscilatore obrtnog momenta za pomoć pri snimanju podataka.

Čak i ranije, Toshiba planira da počne masovnu proizvodnju HDD-a od 20TB zasnovanih na istoj osnovnoj tehnologiji, ali sa 10 ploča ispod haube. Zatim dolaze modeli od 26TB sa istim brojem ploča i, prema roadmapu, to će biti poslednja linija HDD-a koja će koristiti FC-MAMR pre prelaska na mikrotalasno magnetno snimanje uz pomoć mikrotalasa (MAS-MAMR), redundantna tehnologija sondiranja koja ima za cilj da poboljša gustinu snimanja lokalnim izlaganjem medija mikrotalasima.

 

toshibatekst.jpgOve godine verovatno nećete stavljati HDD od 26TB u svoj računar, jer se Toshiba prvo fokusira na centre podataka. Ovo nije neobično, posebno u oblasti skladištenja na veliko. Međutim, oni uvek nađu način da na kraju uđu i u potrošački prostor.

„Toshiba nastavlja da blisko sarađuje sa kompanijama u oblaku kako bi razumela njihove tačne zahteve za kapacitet i performanse, a mogućnost korišćenja naših tehnologija sledeće generacije biće ključna za zadovoljavanje potreba naših klijenata“, rekao je Raghu Gururangan, Toshiba America Electronic Components, Inc. Potpredsednik, inženjering i marketing proizvoda. „Dugogodišnja bliska saradnja sa našim dobavljačima ključnih komponenti dovodi do uticajnih tehnoloških otkrića za postizanje većih kapaciteta, što na kraju smanjuje TCO (ukupne troškove posedovanja) naših Nearline HDD-ova.“

Imajte na umu da gornji roadmap Toshibinog HDD-a odgovara njenim fiskalnim godinama. Tako da je taj model od 26 TB vezan za centre podataka do 31. marta 2023., što je kraj Toshibine fiskalne 2022. godine. Nakon toga, Toshiba predviđa skaliranje na 30 TB HDD-a 2024., zatim 35 TB 2025. i 40 TB u trećem 2020. Svaki kapacitet će imati po 11 ploča i napredak u tehnologiji višestrukog slaganja. A počevši od 35TB, Toshiba će preći na magnetno snimanje uz pomoć toplote (HAMR) kako bi nastavila da povećava kapacitete.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy S22 Ultra nudi najsavršenije iskustvo S serije do sada

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra ozvaničen sa ogromnim ekranom od 14,6 inča

10203
10205
10206
10207
10208
10209