Greška

Došlo je do greške.

Toshiba i NTT Com objavljuju globalni savez u oblasti usluga i tehnologija računarstva u cloudu

28.02.2014 14:10 | 0 Biznis IT
Toshiba i NTT Com objavljuju globalni savez u oblasti usluga i tehnologija računarstva u cloudu

Kompanija Toshiba, koja je svoje usluge/servise u domenu data-centara i računarstva u oblaku uglavnom pružala domaćim kompanijama u Japanu, od sada će koristiti „Enterprise Cloud” da obezbedi njihov globalni domet – bilo u domenu data-centra ili računarstva u oblaku. U pitanju su servisi koji omogućuju globalnim korisnicima da se šire i upravljaju svojim aktivnostima u okvirima uobičajene cloud-mreže, kojoj se može pristupiti sa bilo kog mesta na svetu.

U okviru istog saveza, Toshiba je počela da isporučuje korporaciji NTT Com sisteme za skladištenje podataka visokog kvaliteta i performansi, koji se trenutno koriste samo u probranim delovima Enterprise Cloud okruženja. NTT Com time nastoji da dodatno pojača svoje servise oblak-računarstva naprednim tehnologijama kompanije Toshiba za skladištenje podataka, kao i pratećim uslugama.

Enterprise Cloud okruženju, koje nudi resurse računarstva u oblaku (eng. cloud computing), izuzetno bezbedne VPN veze i mnogo toga preko, pristupa se preko globalne mreže NTT Com-a koja obuhvata 196 zemalja i regiona i nudi preko 150 bezbednih data-centara širom sveta. Enterprise Cloud je infrastruktura visokog kvaliteta koja se isporučuje krajnjim korisnicima u vidu usluge (IaaS); povezuje se direktno na mrežne servise nad-dobavljača komunikacionih usluga u 8 zemalja i 10 lokacija, kako bi korisnicima omogućila da slobodno kontrolišu svoju serversku infrastrukturu sa klijentskih portala.

Toshiba i NTT Com planiraju takođe da u budućnosti dodatno uposle međusobne napredne tehnologije i servise za pokretanje inicijativa usmerenih ka jačanju svojih globalnih poslovanja u domenu računarstva u oblaku.

Izvor: Toshiba

Novi Pico projektor modul kompanije Sony

Chrome beta browser dobija glasovnu pretragu

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609