Toshiba, Fujitsu i Vaio razmatraju spajanje svojih laptop PC poslovanja

Prema navodima DigiTimesa, sugeriše se da su tri kompanije blizu odluke da li će ili ne spojiti svoje PC operacije, kako bi mogle da osiguraju bolji položaj na izuzetno konkurentnom tržištu.

Kada su laptopovi u pitanju, brendovi kao što su Toshiba, Fujitsu i Vaio su bili značajno popularniji u nekim prošlim danima, a zamenili su ih brenovi kao što su Asus, Lenovo, HP, Dell ili Apple, na koje prvo pomislimo kada  razmišljamo o laptopovima. Situacija na tržištu se toliko promenila da najnovije glasine ukazuju na moguće spajanje PC poslovanja kompanija Toshiba, Fujitsu i Vaio.Prema navodima DigiTimesa, sugeriše se da su tri kompanije blizu odluke da li će ili ne spojiti svoje PC operacije, kako bi mogle da osiguraju bolji položaj na današnjem izuzetno konkurentnom tržištu. Ovo nije prvi put da imamo ovakve izveštaje o spajanju laptop Pc poslovanja tri japanske kompanije. Tokom 2015. godine pojavili su se prvi nagoveštaji da bi do saradnje moglo doći, a sada izgleda da su kompanije veoma blizu donošenju konačne odluke. Ipak, pomenute informacije treba uzeti sa rezervom, jer je tokom prvih izveštaja iz 2015. godine Vaio odbacio navode o eventualnom spajanju tri kompanije, pa se ne može sa sigurnošću tvrditi kakva je trenutna situacija.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi