Greška

Došlo je do greške.

Tor mobilni pregledač dostupan za Android

08.09.2018 17:56 | 2 Software/Web
Tor mobilni pregledač dostupan za Android


Tor Project, kompanija koja je kreirala već poznati Tor Browser, objavila je prvu mobilnu verziju svoje aplikacije za Android uređaje. Tor Browser za Android je još uvek u alfa fazi, ali obećava donošenje "najveće zaštite privatnosti koja je ikada bila dostupna".

Razvojni tim ističe da privatnost, koju mobilna verzija nudi korisnicima, staje rame uz rame sa onim što nudi desktop verzija Tora, mada su neke buduće izmene potrebne kako bi se izvuklo najviše iz kompletnog paketa funkcija.

Jedna od njih je instaliranje Orbot-a, proxy aplikacije koja je već dostupna za Android a potrebna je za konektovanje Tor Browsera za Android na Tor mrežu. Međutim, Tor Project ističe da u budućnosti planira da Android pregledač načini kompletnom aplikacijom u kojoj će proxy klijent biti podrazumevano implementiran.

 

Pogledajte još: Google slavi 10. rođendan Chrome-a novim izgledom i poboljšanim funkcijama


Na Androidu, Tor stiže sa funkcijama kao što je blokiranje praćenja i posmatranja na sajtovima, višeslojna enkripcija, kao i kompletna anonimnost bez obzira na tehnologiju koja je implementirana u veb stranicu koja se posećuje.

Ne postoji verzija Tora za iOS za sada, a Tor Project ističe da će Orfox biti ukinut naredne godine jer su njegove funkcije integrisane u novu apliakciju.

Tor Browser za Android se može preuzeti sa Play Store-a, a razvojni tim nudi i samostalni APK na zvaničnom sajtu. Potrebno je imati na umu da je aplikacija još uvek u alfa fazi razvoja i da se mogu očekivati bagovi.

Izvor: Softpedia

 

Pratite nas i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Razer Phone 2 bi mogao implementirati jednu od Razerovih najkvalitetnijih funkcija

Motorola Moto G7 renderi bazirani na glasinama (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509