Greška

Došlo je do greške.

TO JE TO: Nvidia i zvanično kupuje ARM!

14.09.2020 10:16 | 0 Biznis IT
TO JE TO: Nvidia i zvanično kupuje ARM!


Kao što su i sugerisale informacije iz prethodnih dana, Nvidia je objavila da zvanično kupuje ARM - kompaniju koja dizajnira i konstruiše rešenja za poluprovodnike i čipove. Akvizicija je vredna 40 milijardi dolara.

Ovaj sporazum će omogućiti da Nvidia još više bude prisutna na tržištu mobilnih uređaja, posebno kada je u pitanju omogućavanje rešenja iz domena AI tehnologija na platformama kao što su telefoni, PC uređaji i samovozeći automobili. S druge strane, ARM će dobiti još veću podršku za svoje napore u domenu istraživanja i razvoja, kao i pristup kompletnom paketu Nvidijinih proizvoda. Kako bi se potvrdila povećenost ovoj saradnji, Nvidia ističe da će izgraditi AI superkompjuter koji pokreću ARM procesori u kompanijinom sedištu u Kembridžu.

"AI je najmoćnija tehnologija našeg vremena i startovala je novi talas upotrebe računara. U godinama koje predstoje, bilioni računara koji koriste AI će kreirati novi internet-of-things koji je nekoliko hiljada puta veći od današnjeg internet-of-people. Naša kombinacija će kreirati kompaniju koja je izvanredno pozicionirana za eru AI tehnologija", istakao je Jensen Huang - CEO kompanije Nvidia.

 

Pogledajte još: Nvidia kupuje ARM za 40 milijardi dolara?


Dve kompanije su potvrdile da će ARM nastaviti sa dosadašnjim modelom otvorenog licenciranja svojih rešenja i neutralnog poslovanja sa postojećim partnerima. Naravno, ovo za ARM otvara nove mogućnosti, sa implementiranjem Nvidia tehnologija, posebno u segmentu grafičkih karti.

Odbori direktora dve kompanije su već odobrili akviziciju, a očekuje se da će transakcija biti okončana u periodu od 18 meseci. Prethodno će sporazum morati da prođe odobrenja regulatornih i antimonopolskih tela u Evropskoj Uniji, Velikoj Britaniji, SAD i Kini.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Uskoro stiže Realme Narzo 20 serija

Gigabyte predstavlja 2TB AORUS Gen4 AIC SSD

10604
10605
10606
10607
10608
10609