Tizen bi mogao dobiti integrisane Facebook, Messenger i Instagram aplikacije

Interna testiranja otkrivaju da bi u samsungovu Tizen platformu mogle stići Facebook, Facebook Messenger i Instagram aplikacije, pored već postojećeg WhatsAppa.

Samsungova Tizen platforma je relativno nova, ali ima integrisanu ključnu aplikaciju u formi WhatsAppa. Za uspeh ekosistema smartfona je izuzetno bitna integracija ključnih aplikacija, a zbog ovoga je izgleda Samsung odlučio da obogati Tizen ponudom izvornih aplikacija. ukoliko su izveštaji tačni, Tizen bi uskoro mogao dobiti još nekoliko izvornih aplikacija, koje neće biti puki Android portovi.Interna testiranja otkrivaju da bi u Tizen mogle stići Facebook, Facebook Messenger i Instagram aplikacije. Zanimljivo je da su sve tri aplikacije (uključujući i već pomenuti WhatsApp) pod kontrolom Facebooka, tako da mnogi smatraju da je u pitanju sporazum dve kompanije. S obzirom da će Samsung Tizen telefoni prvenstveno biti namenjen tržištima u razvoju, ovo je dobra prilika za Facebook da dodatno proširi svoje polje delovanja i uticaj svojih servisa. Za sada nema informacija kada bi Tizen sa integrisanim aplikacijama mogao biti lansiran.Samsung ove godine donosi i Z3 telefon sa Tizen platformomIzvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi