Greška

Došlo je do greške.

Tim Kuk poziva na strožije regulisanje ličnih podataka

25.03.2018 11:07 | 0 Biznis IT
Tim Kuk poziva na strožije regulisanje ličnih podataka


Apple se već neko vreme pozicionira kao zagovornik poštovanja privatnosti, ali svoj stav još više pojačava nakon nedavnog skandala sa deljenjem Facebook podataka. U diskusiji na Kineskom forumu za razvoj (China Development Forum), Tim Kuk (Tim Cook) je istakao da je stroža, "dobro oblikovana" regulacija ličnih podataka verovatno neophodna u jeku krize koja pogađa Facebook. Mogućnost da naučite "svaki intimni detalj vašeg života" kroz internet istoriju i kontakte ne bi trebalo da postoji, rekao je Kuk.

On ističe da je Apple već dugo vremena zabrinut zbog ove vrste kršenja privatnosti. Prema njegovom mišljenju, ljudi se odriču informacija a da pri tom i ne razumeju šta rade.

Facebook definitivno nije oslobođen toga da bude kritikovan, posebno zbog toga što je potrebna dozvola za sakupljanje i deljenje korisničkih informacija, a ovo je regulisano FTC-ovim dekretom o odobrenju iz 2011. To nije isto što i sveobuhvatna regulativa, ali se sada Facebook  suočava sa FTC istragom zbog incidenta koji je prouzrokovala Cambridge Analytica i navodnog kršenja te uredbe. Zvaničnici bi mogli odlučiti da ovakve uredbe nisu dovoljne da se ograniči povreda privatnosti.

Reči i pravac u kom Tim Kuk razmišlja imaju veliku težinu i sasvim je moguće da reakcija CEO-a kompanije Apple diktira strategiju privatnosti kompanije na duži rok, a ovo će sigurno uticati i na planove kompanije na polju lobiranja.

Izvor: The Verge

Komentari

0 Dodaj komentar

EA trenira AI agente za igranje Battlefield 1 naslova (video)

Poređenje kamera: Samsung Galaxy S9+ vs iPhone X vs Galaxy S8 vs Google Pixel 2 XL

10604
10605
10606
10607
10608
10609