Greška

Došlo je do greške.

Tim Cook upozorava da trgovinski rat između SAD i Kine pogoduje Samsungu

19.08.2019 21:50 | 0 Biznis IT
Tim Cook upozorava da trgovinski rat između SAD i Kine pogoduje Samsungu


Tim Cook, CEO/izvršni direktor kompanije Apple, navodno je upozorio da aktuelni trgovinski rat koji SAD vodi sa Kinom izuzetno otežava kompaniji Apple da se na tržištu takmiči sa velikim rivalom Samsungom. Na ovo najviše utiču takse sa kojima Apple mora da se suoči.

Prema velikom broju različitih izveštaja, predsednik SAD Donald Trump je novinarima preneo Cookovu zabrinutost, koju je CEO kompanije Apple izrazio tokom njihovog zajedničkog sastanka.

Trump ističe da je Cook sa njim razgovarao o taksama sa kojima će se Apple suočiti od 1. septembra, zbog toga što se proizvodi ove kompanija u najvećoj meri sklapaju u Kini. Trump ističe i da je Cook izneo konkretne činjenice, a istaknuto je i da se Samsung neće suočiti sa istim problemom, jer je kompanijina baza u Južnoj Koreji.

 

Pogledajte još: Apple Watch 5 stiže uz OLED ekran, titanijumska i keramička kućišta


Od 1. septembra, u SAD bi trebalo da stupi na snagu nova uredba o taksama na uvoz robe iz Kine. Ovo će podići cene za 10 procenata, što bi moglo da pogodi Apple AirPods i Apple Watch uređaje.

MacBookovi, iPad i iPhone uređaji ne spadaju pod uticaj ovih taksi, ali bi mogli biti uključeni u novoj rundi taksi koje se očekuju od decembra.

Izvor: MobileWorldLive

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo je objavio rast prihoda u prvom tromesečju fiskalne 2019/2020 godine

Redmi će predstaviti 70-inčni Smart TV

10604
10605
10606
10607
10608
10609