Greška

Došlo je do greške.

TikTok je postao aplikacija sa najviše preuzimanja globalno

09.08.2021 12:09 | 0 Software/Web
TikTok je postao aplikacija sa najviše preuzimanja globalno


Na osnovu globalne analize, koju je obavio Nikkei, TikTok je zvanično prevazišao Facebook, Instagram, WhatsApp i sve druge aplikacije za razmenu poruka i postao je najviše preuzimana aplikacija iz domena društvenih mreža na svetu.

Do ove godine, Facebook je držao ovu titulu i čak je uspevao da ostvaruje rast tokom godina. TikTok se pokazao kao pritajeni favorit, koji je beležio rast izuzetnom brzinom i postao je omiljena mreža za korisnike Generacije Z.

TikTok je popularizovao novi trend za video formate, a ovu taktiku su tokom godina prihvatile i druge aplikacije iz segmenta društvenih mreža. Moućnosti, koje TikTok platforma pruža su neograničene, a platformi su se pridružila i brojna poslovanja, preduzeća kako bi promovisali svoje proizvode ili usluge, kao i da bi ponudili zabavu korisnicima.

tiktok2.jpg


Druge platforme, koje su uvidele popularnost formata koji je popularizovao TikTok, takođe su kreirale svoje servise koji imitiraju ovaj stil. Tako imamo Instagram Reels i YouTube Short, koji uz glavnu platformu nude dodatne servise sa video klipovima kratkog formata.

Prema izveštaju NikkeiAsia, COVID-19 pandemija je poslužila kao značajan podstrek u popularnosti TikTok-a, zbog toga što je veliki broj ljudi ostao zaglavljen u svojim domovima sa limitiranim opcijama za zabavu. Takođe, mnogi poznati umetnici su se okrenuli ovoj platformi nakon otkazivanja svojih nastupa i turneja.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Xiaomi Mi Mix 4 u novim tizerima i vestima (video)

Pojavile su se kompletne specifikacije Honor Tab V7 Pro tableta pred objavu

10504
10505
10506
10507
10508
10509