The Pirate Bay ponovo koristi CPU korisnika za rudarenje kriptovaluta?

Sada je The Pirate Bay ponovo počeo da koristi rudarenje kriptovaluta kao opciju prikupljanja sredstava

Popularni sajt za skidanje torrent fajlova, The Pirate Bay, ponovo je u centru pažnje IT medija zbog svoje odluke da nastavi sa korišćenjem CPU resursa svojih posetilaca za rudarenje kriptovaluta, kako bi obezbedio neophodna sredstva za nastavak svog rada.The Pirate Bay je do sada koristio nekoliko strategija oglašavanja kako bi se ostvario profit. Među njima su i reklamni baneri koji su bili preterano napadni i često neprikladni. Takođe, tu su i opcije finansiranja preko donacija.
Pogledajte još: Krađa kriptovaluta utrostručena!
Treća opcija je implementiranje skripte za kriptorudarenje u The Pirate Bay. Tim je ovo počeo da testira nakon što su prihodi sajta smanjeni nakon pojačane implementacije ad-blockera u pregledače.Popularni sajt je prošle godine prvi put implementirao rešenje sa rudarenjem kriptovaluta uz pomoć CPU resursa posetilaca, ali je kompanija bila tajnovita po obvom pitanju dok praksa nije otkrivena od strane medija.Sada je The Pirate Bay ponovo počeo da koristi rudarenje kriptovaluta kao opciju prikupljanja sredstava. Ali, ovog puta korisnici su obavešteni o tome da ukoliko ostanu na sajtu prihvataju da se njihovi resursi koriste za rudarenje Monero (XMR) kriptovalute.Koliko će ovakav potez biti efektivan za sada nije poznato, reakcije su negativne sa svih strana, ali je primetno i da The Pirate Bay interfejs sada izgleda mnogo čistije nego ranije.Izvor: EWN
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi