Greška

Došlo je do greške.

The Pirate Bay nastavlja da rudari kriptovalute koristeći procesore korisnika

13.10.2017 14:14 | 13 Software/Web
The Pirate Bay nastavlja da rudari kriptovalute koristeći procesore korisnika


The Pirate Bay (TPB) je prošlog meseca mnoge iznenadio priznanjem da koristi procesore korisnika za rudarenje Mobero kriptovalute, a da o tome ne obaveštava korisnike. Internet je ubrzo bio prepun negodovanja zbog ovih radnji. Ipak, izgleda da ovo nije sprečilo najpopularniji torrent sajt da ponovi ove radnje.

Prošlog puta, sajt je objavio saopštenje da je neautorizovano rudarenje bilo samo test u trajanju od 24 sata, kako bi se istražili načini dodatnog ostvarenja zarade i zamene reklama na sajtu. AdBlock Plus je obezbedio rešenje za sprečavanje izvršenja ovog koda, a ubrzo su i druge alatke za blokiranje reklama i malwarea ažurirale svoje servise kako bi blokirale rudarenje.

Nije poznato da li su pomenuti testovi TPB-a bili uspešni i da li su nove akcije na ovom polju i dalje deo istog testa ili permanentna implementacija funkcije. Ovoga puta, skripte koje narušavaju privatnost nisu deo ključnog koda sajta, već su deo same skripte.

Pomenute radnje mogu izazvati brojne probleme za The Pirate Bay. Takođe, korisnici nisu informisani o postojanju rudarenja i trenutno ne postoji opcija da se onemogući ova operacija. Takođe, TPB bi mogao imati problema sa CloudFlare CDN provajderom, koji je prošle nedelje suspendovao ProxyBunker zbog implementacije slične alatke na svom sajtu.

Do ovog trenutka, nikakvo objašnjenje nije stiglo od strane The Pirate Bay tima.

Izvor: Neowin

Komentari

0 Dodaj komentar

MSI Optix AG32C je zakrivljeni monitor za gejmere

CEO Samsunga najavio ostavku, kompanija predviđa rekordnu operativnu zaradu

10504
10505
10506
10507
10508
10509