Greška

Došlo je do greške.

The Pirate Bay mora biti blokiran u Švedskoj

13.02.2017 22:56 | 2 Software/Web
The Pirate Bay mora biti blokiran u Švedskoj

Apelacioni sud u Švedskoj naredio je da The Pirate Bay i striming portal Swefilmer moraju biti blokirani od strane provajdera. Ova presuda koja je doneta u korist kompanija Universal Music, Sony Music, Warner Music i švedske filmske industrije primoraće lokalnog provajdera Bredbandsbolaget da blokira sajt The Pirate Bay u naredne tri godine.

Čitav postupak počeo je još 2014. godine kada su se Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film i švedska filmska industrija udružili u cilju blokiranja sajta The Pirate Bay. Vlasnici autorskih prava su tvrdili da bi Bredbandsbolaget provajder trebao da bude odgovoran za kršenje autorskih prava koje se dešava na piratskim sajtovima, ukoliko odbije da ih blokira. Bredbandsbolaget je kao odgovor insistirao da je njihova jedina uloga da obezbede korisnicima slobodan pristup internetu.

U oktobru 2015. godine provajder Bredbandsbolaget je pobedio u ovom slučaju, ali su vlasnici uskoro podneli žalbu. Ipak, apelacioni sud je poništio odluku okružnog suda i doneo odluku koja je loša za provajdere. Sud ja naredo provajderima da implementiraju tehničke mere kako bi sprečili svoje korisnike od pristupa piratskim sajtovima.

Blokiranje The Pirate Bay je omogućeno zakonima Evropske Unije

Izvor: Torrentfreak

MladjaNS Član postova: 135
Skidaju se švedski akcioni, nema više za dž
JA Neregistrovan korisnik
Au,ovi kako krenuse blokirace ga i kod nas.

Microsoft: Windows 10 je najbezbednija verzija Windowsa ikada

Potvrđeno: Huawei Watch 2 stiže na MWC 2017

10504
10505
10506
10507
10508
10509