Greška

Došlo je do greške.

Tesla povećava cenu svog paketa za autonomnu vožnju na 15.000 dolara

23.08.2022 16:31 | 0 Biznis IT
Tesla povećava cenu svog paketa za autonomnu vožnju na 15.000 dolara

Ukoliko želite da se vozite, tj. da vas vaš automobil vozi dok vi štrikate, čitate novine, ili gledate film ili igrate igre, za to ćete morati da izdvojite više novca nego ranije. Kako navodi Endgadget, kompanija Tesla rešila je da poveća cenu svog “autonomnog” paketa za nekoliko hiljada dolara. Makar da stvarno može da vas vozi dok štrikate...

Nova cena

Po drugi put ove godine kompanija Tesla odlučila je da, iz nekog razloga, poveća cenu svog paketa sistema za asistenciju pri vožnji koji omogućava unapređene funkcije samostalnog upravljanja vozila. Naime, sistem imena Full Self-Driving koji imenom obećava potpuno autonomno kretanje vozila (stvarnost je nešto drugačija) će umesto dosadašnjih 12.000 dolara koštati 15.000 dolara od petog septembra.

pexelsrobertonickson2526127.jpg

Još uvek nije poznato hoće li se povećati cena pretplate na takvu funkcionalnost koja trenutno iznosi maksimalnih 199 dolara mesečno u zavisnosti od toga koji paket asistencije pri vožnji odaberete. Dakle, svi senzori i neophodan hardver već se nalaze na Teslinim vozilima, vaše je samo da platite kako bi vam omogućili da ih koristite.  Kao i sa BMW i grejačima za sedište. Hmmm, da li bi momci za vraćanje kilometraže na vozilima mogli na se bace na novu usku specijalizaciju...

Naravno, svi oni koji iole prate situaciju sa kompanijom Tesla i njihovom tendencijom da povećava cene znaju da je ovo samo nastavak tradicije. U samom početku, koštalo je 5 hiljada dolara da vam se ovakav softver ugradi prilikom kupovine vozila a 7 hiljada dolara ukoliko ste želeli da ga naknadno omogućite. Cene su počele da rastu prošle godine, pa smo od sedam hiljada došli do deset, od deset do dvanaest, a sada smo na petnaest. Dajemo im pola godine maksimum do sledećeg povećanja cene.

pexelskevinburnell12086516.jpg

Stare sposobnosti

Naravno, ne brinite se, dobri ljudi iz kompanije Tesla nisu želeli da dodatno opterećuju svoje kupce dodatnim funkcionalnostima unutar FSD, pa su tako same sposobnosti ovog softvera ostale iste. Zašto da se mučite i učite nove funkcije, samo nam dajte više novca i opustite se.

YouTube hoće da se uključi u podkast vode

Mastercard omogućava Google Pay plaćanja u Srbiji

10604
10605
10606
10607
10608
10609