Greška

Došlo je do greške.

Tencent, Xiaomi i Oppo testiraju Huaweijev '60% brži' operativni sistem

13.06.2019 12:40 | 0 Software/Web
Tencent, Xiaomi i Oppo testiraju Huaweijev '60% brži' operativni sistem


Prema navodima kineskog Global Timesa, Huawei intenzivno testira svoj sopstveni operativni sistem HongMeng sa internet gigantima i domaćim proizvođačima telefona, a novi sistem će biti objavljen u narednih nekoliko meseci.

Global Times izveštaj navodi tehnološkog giganta Tencent, kao i proizvođače pametnih telefona Xiaomi, Oppo i Vivo, a citirao je i neimenovani izvor "blizak velikom kineskom provajderu" koji ističe glavne kineske tehnološke kompanije "aktivno rade s Huaweijem kako bi unapredile verziju HongMeng OS-a, koji se smatra velikim odgovorom na napade Amerike".


Pogledajte još: Huawei isporučio milion telefona sa HongMeng OS za testiranje


Bilo je izveštaja da će novi OS biti objavljen uz Huawei Mate 30 na jesen. Global Times navodi Huawei P40 kao alternativu. Došlo je do kontradiktornih izveštaja o tome koliko je zaista OS spreman za tržište, što bi moglo objasniti zbog čega je konkretan datum objave softvera ostao tajan.

Global Times je u svom izveštaju istakao da će novi OS biti "60% brži od Androida", ponavljajući tvrdnju Richarda Yua - šefa Huaweijevog poslovanja sa telefonima, koji je ranije dao isti komentar.

Izvor: Global Times

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Google: Ovo je Pixel 4

Samsung Galaxy Note10 Pro renderi otkrivaju veliki, punch-hole ekran

10504
10505
10506
10507
10508
10509