Greška

Došlo je do greške.

Telenor najbolji na najnovijem uporednom testu mobilnih mreža u Srbiji

29.06.2020 09:53 | 9 Biznis IT
Telenor najbolji na najnovijem uporednom testu mobilnih mreža u Srbiji


Saopštenje za javnost
 
Telenor mreža dobila je prestižno priznanje BEST IN TEST na trećem nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji, koje je sprovela međunarodna kompanija UMLAUT tokom krize kada je mobilini saobraćaj prevazilazio sve dosadašnje rekorde. Testirane kategorije odnosile su se na pokrivenost, brzinu i najmanje kašnjenje u prenosu podataka, a Telenor mreža osvojila je najviše bodova u svakoj.
 
“Ponosni smo što smo ponovo osvojili „Best in Test“ nagradu, posebno u ovim izazovnim vremenima kada su vrednosti glasovnog i internet saobraćaja premašile sve dosadašnje rekorde. Naša mreža, kao jedan od vitalnih resursa koji je omogućio da cela zemlja bude povezana tokom  krize uzorkovane epidemiološkom situacijom, predstavljala je za nas ogromnu odgovornost. Istovremeno, pružila nam se prilika da pomognemo milionima ljudi. Stabilna i pouzdana mreža koja ima dovoljno kapaciteta da podrži rastući mobilini saobraćaj, nastavlja da bude u vrhu naših prioriteta,“ kaže Mike Michel, generalni direktor Telenora Srbije.
 
UMLAUT (ranije P3) je tehnološka kompanija koja meri kvalitet mobilnih mreža u više od 120 zemalja i koristi inovativnu crowdsourcing metodologiju, koja prikazuje realno korisničko iskustvo. Treće merenje u Srbiji uključivalo je 55,6 miliona uzoraka uzetih od 26 hiljada korisnika sa površine od 39.074 km2.
 
“Čestitam Telenoru Srbije! Treći put za dve godine ova kompanija dobija prestižno Best in test priznanje za svoju mobilnu mrežu sa ukupnim rezultatom od 891 bodova. Osim toga, Telenor pokazuje najbolje rangirane rezultate u svim testiranim kategorijama. Ima najbolju pokrivenost mobilnim internetom, najveću brzinu u preuzimanju sadržaja, kao i najmanje kašnjenje u prenosu podataka. Naše UMLAUT merenje kvaliteta mobilnih mreža postalo je standard u industriji, koji procenjuje globalnu digitalnu infrastrukturu,” kaže Hakan Ekmen, Generalni direktor UMLAUT.

Kompanija Telenor  je od početka godine uložila 9.2 miliona evra u mrežnu infrastrukturu i nadogradila više od 550 lokacija dodatnim slojevima i kapacitetima, kako bi se podržale rastuće potrebe društva.  

“Odgovornost koju smo imali kao kompanija za vreme vanrednog stanja bila je velika motivacija za naše zaposlene u tehnici. U komplikovanim okolnostima i kratkim vremenskim rokovima izveli su mnoga unapređenja kvaliteta i kapaciteta mreže. Ponosni smo što smo našim korisnicima bili pravi i pouzdan partner koji im je omogućio da u kriznoj situaciji budu u vezi sa svojim najvoljenijima. Posvećenost našeg tima tehnike rezultirala je u priznanju da imamo najbolju mrežu u Srbiji, a svrstani smo i među 30 najboljih mreža Evrope“, kaže Saša Leković, Izvršni direktor Tehnike Telenora.
 
UMLAUT sprovodi uporedno merenje kvaliteta mobilnih mreža širom sveta, u koje je od 2019. uključena i Srbija. Imaju više od 20 godina iskustva i holistički pristup merenju, a na osnovu njihovih rezultata, operatori širom sveta rade na unapređivanju performansi svojih mreža.

Izvor: Telenor

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


tobacco road Član postova: 115
Citiram korisnika: rafikiNemoj porediti različite usluge. Uporedi napr. 4G na prepaid brojevima kod oba operatera, pa javi koji bolje radi.Pozdrav
Nema nikakve razlike,provereno.
rafiki Član postova: 2133
Nemoj porediti različite usluge. Uporedi napr. 4G na prepaid brojevima kod oba operatera, pa javi koji bolje radi.
Pozdrav
tobacco road Član postova: 115
Citiram korisnika: rafikiPotpuno ste promašili temu testa i vesti. Testiran je samo kvalitet paketske mreže, a ne ceo "user experience".@tobacco road: kažeš da je 4G na Telenor prepaid broju spor. A kako radi 4G na MTS prepaid-u? Pozdrav
Radi dosta bolje,kazem imam dve kartice,mts je na pretplatu a telenor na dopunu,testirao sam brzonu neta u centru grada,mts ima dosta brzi i stabilniji 4g net.Ne reklamiram nijednog operatera ali cinjenice su takve.
miksan Član postova: 516
Kod mene telenor 4g lepo radi i u kuci i napolju.Doduse manja je brzina od vipa ali je pokrivenost mnogo bolja.
Vip u kuci retko je na 4g, 3g kod njih nema.Stalna gubljenje signala i prebacanje sa 4g na 2g.
Mts 4g da proverim kada drug dodje on je na postpaidu mislim da ima band20 pa da vidim kakav je signal i brzine.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
rafiki Član postova: 2133
Potpuno ste promašili temu testa i vesti. Testiran je samo kvalitet paketske mreže, a ne ceo "user experience".
@tobacco road: kažeš da je 4G na Telenor prepaid broju spor. A kako radi 4G na MTS prepaid-u?
Pozdrav

Ovogodišnji iPhone-i možda uopšte neće imati punjač u pakovanju

Redmi 9A i Redmi 9C na novim fotografijama

Slične teme
10604
10605
10606
10607
10608
10609