Greška

Došlo je do greške.

Telenor 4G+ mreža za trećinu stanovnika Srbije

24.05.2017 12:54 | 10 Mobile
Telenor 4G+ mreža za trećinu stanovnika Srbije

Kompanija Telenor pustila je u široku upotrebu najnapredniju 4G+ mrežu u sedam gradova u Srbiji. Do dva i po puta brži internet, još kvalitetniji signal i trenutno učitavanje prednosti su nove tehnologije koja je dostupna građanima Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu i Pančevu.

„Više od polovine mobilnog interneta u Srbiji prođe kroz Telenor mrežu, dok se na godišnjem nivou, rast korišćenja interneta udvostručuje. Zbog toga smo dodatno investirali u najnoviju 4G+ tehnologiju koja je sada dostupna korisnicima u najvećim gradovima u Srbiji. Digitalizacija Srbije je naš prioritet, i gradimo mrežu za budućnost koja će nastaviti da podržava i naprednije zahteve naših korisnika“, rekla je Ingeborg Øfsthus, izvršna direktorka Telenora Srbija.

Telenor ima najveću mobilnu internet mrežu

Najviše podatka koriste aplikacije poput YouTube i Fejsbuka. Telenor korisnici, u proseku na ove aplikacije potroše po 300 gigabajta u toku jednog sata, zbog sadržaja koji je bogat videom i fotografijama. Kako bi se podržali rastući zahtevi korisnika, neophodno je da se pored brzine, omogući i trenutno učitavanje sadržaja na mobilnim telefonima. Brzine mobilnog interneta su odavno prevazišle standarde kablovskog interneta, a koji prema podacima RATEL-a iznose u proseku manje od 10Mbps u 60 odsto domova u Srbiji.

Da bi se iskoristile sve prednosti 4G+ mreže, potrebno je imati 4G SIM karticu i telefon koji podržava ovu tehnologiju, kao i biti u zoni pokrivanja 4G+ signalom. Tehnologija koja se koristi da bi se omogućile još veće brzine i trenutno učitavanje sadržaja, kombinuju dve frekvencije sa koje se emituje signal mobilne telefonije.

Izvor: Telenor

mbcom Član postova: 215
Trecina zvuci puno, ali to je samo Bg, to je ~1/3 stanovnistva. Znaci oni ni ceo Bg nisu pokrili kako treba.
Sent from mTalk
xiaomi1983 Users postova: 415
servis@telenor.rs
ScaRFacE[RGF] Član postova: 445
@Zarko
A na koji mail si slao molbu zahtev? Istice mi ugovor pa me zanima. Hvala
Milos Neregistrovan korisnik
Mogu da se nadovezem na Zarkov komentar i da kazem da je potpuno u pravu, posto sam i ja imao slicnu situaciju i na kraju su mi dali popust od 50%. Medjutim bez obzira na sve Telenor je najbolja mreza u Srbiji i definitivno ima najbolji kvalitet signala.
Zarko Neregistrovan korisnik
Samo da uputim korisnike u vezi skupih paketa-pošto sam u Telenoru 18 godina,pre 7 godina sam hteo da raskinem 5 ugovora koje imam i tad su mi ponudili popust 40% na sve ugovore,te sam ostao. Kod sledeceg obnavljanja ugovora,napisao sam im mail trazeci 50% popusta i prvo su me odbili,a kad sam dosao u poslovnicu da raskinem ugovor-sve su prihvatili. Od tada sam sve "bezobrazniji"u zahtevima,i dalje imam 50 % popusta na pretplatu,dobio sam i dodatne minute i net i SBB superset,ali gledam da imam granice pristojnosti,jer u delovima Srbije gde poslovno putujem,samo Telenor funkcionise. Znaci,savet vam je,ako ste dugo u Telenoru,trazite puno,budite dosadni i prikazite sebe u zahtevima kao ravnopravnog partnera kome treba da ukazu postovanje!

Huawei predstavio i MateBook D Windows 10 laptop

Microsoftov novi Surface Pen je najbrža digitalna olovka

Slične teme
10104
10105
10106
10107
10108
10109