Greška

Došlo je do greške.

Telegram Premium primećen na iOS Beta, stiže i na Android

03.05.2022 14:45 | 0 Software/Web
Telegram Premium primećen na iOS Beta, stiže i na Android

 

Kompanija Telegram ne odustaje od razvijanja premijum verzije svoje popularne aplikacije za razmenu tekstualnih poruka. Ovoga puta, Telegram Premium spažen je u najnovijoj beta verziji iOS operativnog sistema. 

Aplikacija Telegram poznata je po sigurnosti koju obezbeđuje svojim korisniima, pa tako ne iznenađuje njena popularnost širom sveta. Međutim, do sada je najveći deo novac za finansiranje razvoja ove aplikacije dolazio iz džepa Pavela Durova (Pavel Durov), osnivača i glavnog finansijera. 

Sada, čini se da se aktivno radi na izmeni takve situacije i da se testira premijum verzija ove aplikacije koja bi od korisnika zahtevala neku vrstu pretplate. Ovo nije ni prvi put da aplikacija Telegram uvodi načine za monetizaciju sadržaja i zaradu. 

Prošle godine pojavile su se sponzorisane poruke koje su se mogle postavljati u javnim kanalima koji su imali više od 1000 korisnika unutar njih. U ovom trenutku, kompanija testira rešenja koja od korisnika zahteva uplaćivanje određene novčane svote kako bi pristupili nekim od naprednijih funkcija koje će ova aplikacija ponuditi. 

 

Telegramstkeri.jpg

 

Tako je Telegram Premium dostupan na trenutnoj beta verziji iOS operativnog sistema, a plan pretplate za sada korisnicima donosi pristup ekskluzivnim stikerima i reakcijama koje drugi korisnici neće moći da korsite. 

Međutim, za sada nema dodatnih informacija o tome kada će ova usluga biti dostupna javnosti, niti koliko će ona koštati i kakav će biti plan pretplate. Sve se čini veoma slično onome što je aplikacija Discord već uvela, koja korisnicima koji plaćaju omogućava pristup animiranim emodžijima, kao i drugim personalizovanim funkcionalnostima, javlja XDA-Developers

Pa, mora i da se zaradi, zar ne? Aplikacija Telegram ostaće besplatana za sve korisnike, naravno, ali najverovatnije će se raditi na tome da se stvori određeni jaz između onih funkcionalnosti koje imaju korisnici koji plaćaju, kao i korisnici koji koriste besplatnu verziju aplikacije. Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo kako će sve to izgledati u praksi. 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Borba Amazon-a i SpaceX-a u orbiti, sateliti sve brojniji

Meta sprema Quest Pro i još nekoliko VR uređaja

10504
10505
10506
10507
10508
10509