Greška

Došlo je do greške.

Telegram Premium stiže u junu

12.06.2022 19:30 | 0 Software/Web
Telegram Premium stiže u junu

Telegram je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu tekstualnih i glasovnih poruka na svetu, prema informacijama dostupnim na sajtu Statista, Telegram na mesečnom nivou koristi nešto više od 550 miliona korisnika što ga stavlja na odlično, šesto mesto najpopularnijih aplikacija ovog tipa. 

Naravno, ništa ne može da se meri sa neprikosnovenim WhatsApp-om koji koristi više od dve milijarde ljudi, ali Telegram polako stiče sve veću i veću publiku, najpre zbog svoje enkripcije podataka i potpune privatnosti koju pruža. U ovom trenutku, Pavel Durov, tvorac Telegram-a, predstavio je plan za Premium verziju. 

Telegram Premium 

Kako navodi portal Howtogeek, Paver Durov kaže kako: “Naše pogodnosti za količinu podataka za razmenjivanje tekstualnih i glasovnih poruka, fotografija, video snimaka, i fajlova su najbolje na svetu. Međutim, korisnici zahtevaju da još više poboljšamo ovaj segment naše usluge, pa smo istražili razne načine kako to da uradimo. Ukoliko bismo proširili količinu podataka koje svaki korisnik može da podeli, troškovi održavanja servera postali bi nepodnošljivi”. 

Stoga, Telegram Premium pojaviće se pred publikom u kasnije tokom juna i doneti nove funkcionalnosti, dok će novac od pretplate podržati razvoj ove aplikacije. Pored toga, Premium korisnici moći će da isprobaju nove mogućnosti ove aplikacije, pre ostalih korisnika koji ne plaćaju premijum pretplatu. 

Što je još bitnije, funkcionalnosti koje Telegram trenutno pruža, makar u ovom trenutku, neće biti zaključane iza plaćanja pretplate. Dakle, sve ono što Telegram sada može, ostaće besplatno za sve vas koji ga koristite. Naravno, kako je Durov naveo: “Sve to se može promeniti u budućnosti”. Izjavu u celosti možete pročitati ovde

Cena 

U ovom trenutku Telegram još uvek nije zvanično objavio cenu premijum pretplate, ali prema beta testiranjima ove funkcionalnosti ona bi trebalo da iznosi 4,99 dolara mesečno, što je sasvim prihvatljivo za sve one koji žele da osiguraju svoju privatnost i dobiju pristup najsvežijim mogućnostima unutar ove aplikacije. 

Finalni cilj ove kompanije svakako jeste konverzija što većeg broja korisnika u one koji plaćaju za uslugu korišćenja ove aplikacije. Za sada nam ostaje da se nadamo da će sve trenutne funkcionalnosti Telegram-a ostati besplatne. 


Izvor: Howtoogeek

Nekoliko novih igara za stariji hardver

Da li vam je 240 Hz monitor stvarno potreban

10504
10505
10506
10507
10508
10509