Greška

Došlo je do greške.

Telegram dodaje reakcije, spojlere i prevod poruka

01.01.2022 17:47 | 0 Software/Web
Telegram dodaje reakcije, spojlere i prevod poruka

 

Telegram je završio godinu sa nekim lepim izmenama u aplikaciji. Najnovije ažuriranje dolazi sa gomilom novih funkcija za Android i iOS. Reakcije su sada deo aplikacije - i ako ste ikada koristili Facebook Messengeru, znate kako one funkcionišu. Razlika je u tome što u Telegramu pritisnete i držite na iOS-u za birač emodžija za reakciju i jednom dodirnete na Android-u. Na obe platforme, dvostrukim dodirom na poruku šalje se brza reakcija podignutog palca na gore.

 

 

Možete da promenite podrazumevanu reakciju dvostrukog dodira na nešto drugo u podešavanjima. Reakcije su uvek uključene u privatnim ćaskanjima, dok je u grupama i kanalima na administratorima da li će se uključiti ili ne (kao i da izaberu koji emodži reakcije su dostupni).

Novo formatiranje spojlera vam omogućava da ih sada sakrijete. Samo izaberete deo vaše poruke koji je pun spojlera i označite ga kao takvog. Spojler će tada biti skriven iza poruke u ćaskanju, kao i na listi za ćaskanje i u obaveštenjima. Da biste videli šta je skriveno, jednostavno dodirnite spojler da biste otkrili njegov tekst.

Novo namensko dugme za prevođenje se može dodati u kontekstni meni kada birate poruku, a ovo radi na svim Android uređajima, kao i na iOS 15+ na Apple uređajima. Lista dostupnih jezika zavisi od softvera vašeg telefona.

 

 

Možete da postavite temu QR koda za svoj (ili nečiji) profil tako što ćete izabrati boje i uzorak. Postoje i novo redizajnirani kontekstni meniji na macOS-u sa animiranim ikonama.

Konačno, nove interaktivne verzije su dostupne za neke emodžije - kao što je pahulja, na primer. Ako ovaj pošaljete, na ekranu će pasti sneg. Ima i drugih, a svi su dostupni samo u četovima 1-na-1. Više informacija na blogu Telegrama ovde.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Izgleda da će OnePlus 10 Pro ipak biti predstavljen 11. januara

Biramo najbolje televizore po cenovnim kategorijama

10504
10505
10506
10507
10508
10509