Greška

Došlo je do greške.

TCL prikazao dva fleksibilna i savitljiva koncept telefona

05.03.2020 21:09 | 0 Mobile
TCL prikazao dva fleksibilna i savitljiva koncept telefona


TCL nastavlja da osvežava viziju koju imamo o formatu naših mobilnih uređaja koje svakodnevno koristimo. Kompanija je sada predstavila dva nova koncept telefona, koji implementiraju sve popularnije fleksibilne displeje. Jedan telefon se presavija na tri dela, dok se drugi uvija ispod kućišta.

Displej panele telefona je razvio TCL-CSOT, kompanijina divizija za razvoj i proizvodnju ekrana. Fleksibilna AMOLED tehnologija sada omogućava da se 10-inčni tablet preklopi u 6.65-inčni uređaj sa 20.8:9 odnosom stranica i 3K rezolucijom.

tcl2_6.jpg

TCL je razvio i dve različite vrste šarki - DragonHinge i ButterflyHinge, koje se savijaju ka unutra (kao kod Galaxy Fold modela) i ka spolja (kao kod Mate X modela). Kada se koriste zajedno, šarke omogućavaju formu trostrukog savijanja.

Drugi fleksibilni dizajn je još zanimljiviji - telefon se širi sa strane, a ekran se izvlači iz tela uređaja. Na taj način AMOLED ekran koji se uvija raste sa 6.75 inča na 7.8 inča. Sve je motorizovano i pritiskom na taster koncep telefon menja oblik.

tcl3_1.jpg

Kada se promeni format, korisnički interfejs se prilagođava većem ekranu, omogućavajući dodatne funkcije kao što su podeljeni ekran i multitasking poboljšanja. Zahvaljujući drugačijoj tehnologiji displeja, nema nabora i ureza kakve viđamo na aktuelnim OLED ekranima savitljivih telefona.

TCL nije objavio informacije o ceni ili dostupnosti novih koncept telefona.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Motorola Moto G8 ima poznati sistem sa tri kamere

Samsung Galaxy Z Flip recenzija - nagoveštaj budućnosti ili ne? (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109