Greška

Došlo je do greške.

TCL je predstavio svoj mobilni telefon, pod nazivom PLEX

06.09.2019 10:23 | 2 Mobile
TCL je predstavio svoj mobilni telefon, pod nazivom PLEX


Kompanija TCL je tokom IFA sajma predstavila svoj mobilni telefon, pod nazivom PLEX. U pitanju je uređaj iz srednjeg segmenta. TCL je brend koji je među vodećim proizvođačima televizora, ali ima i ranijeg iskustva u proizvodnji telefona za BlackBerry i Alcatel brendove. Sada je TCL konačno spreman da na tržište plasira i sopstveni samostalni telefon.

TCL PLEX ima 6.53-inčni FHD+ LCD panel sa punch-hole otvorom u gornjem levom uglu, gde je smeštena 24MP selfi kamera. TCL implementira svoj NXTVISION displej i softver za optimizovanje kamere, koji će poboljšati boju, jasnoću prikaza i kontrast u realnom vremenu. PLEX takođe može da konvertuje video iz SDR u HDR u realnom vremenu.

Na poleđini telefona se nalazi 48MP F/1.8 glavna kamera, a tu su i 16MP F/2.4 sekundardni ultraširoki senzor i 2MP depth senzor. Telefon ima TCL-ov Super Night Mode i nekoliko AI poboljšanja za snimke koji pružaju precizniji prikaz boja. Telefon može i da snima slow-mo video do 960fps.

tcl2_1.jpg


TCL PLEX pokreće Snapdragon 675 čipset, zajedno sa 6GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora, proširivog preko microSD slota. Softver je Android Pie, preko kojeg ide TCL UI. Telefon ima i dodeljeni Smart Key, koji nudi akcije preko jednog, dva ili dugačkog pritiska.

Baterija je kapaciteta 3820mAh i podržava 18W brzo punjenje. Prisutan je 3.5mm priključak, kao i T-Cast aplikacija koja omogućava kontrolisanje TCL brendiranih smart TV uređaja.

TCL PLEX će biti dostupan u Obsidian Black i Opal White varijantama, a od četvrtog tromesečja će se naći u prodaji u Evropi. Početna cena telefona će iznositi oko 329 evra.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

CTR99 Član postova: 713
TCL je pionir u proizvodnji telefona u Kini.
Ovo svakako nije njihov prvi model. Pauzu su napravili, ali nije prvi model ni u kom slučaju.
Ali da, raniji modeli su imali svoj Alcatel pandan.
Isti model sa dva naziva.

Moto E6 Plus: veći ekran, više kamera, dizajn koji će vam se svideti

Alcatel tokom IFA sajma predstavio nove telefone i tablet

10104
10105
10106
10107
10108
10109