Greška

Došlo je do greške.

TCL je patentirao telefon sa 'nevidljivim' kamerama

27.08.2020 16:21 | 3 Mobile
TCL je patentirao telefon sa 'nevidljivim' kamerama


Kompanija TCL je podnela zahtev za patent, koji ukazuje na "skrivene" kamere na telefonu. Patent je otkrio sajt LetsGoDigital, a zahtev je podnet kod CNIPA organizacije u Kini.

TCL-ov patent opisuje telefon sa zaobljenim ivicama, sličan iPhone 11 modelu. Uređaj nema izrez, a vidljivo je ispupčenje na poleđini u gornjem delu, gde bi najverovatnije bile smeštene glavna i selfi kamera.

U opisu patenta stoji da je u pitanju "mobilni telefon sa kamerom ispod displeja". Selfi kamera, koja će gledati u korisnika, će biti smeštena direktno ispod displeja. To znači da neće biti izreza i otvora, dok bi deo displeja ispod kojeg je kamera na neki način postao providan, kako bi se omogućilo da kamera funkcioniše kada je to potrebno.

 

Pogledajte još: TCL 6 Series TV ima THX-sertifikovani gejming mod


Ostatak telefona izgleda poprilično standardno, sa uglavnom simetričnim okvirima i nešto većim donjim okvirom. Vidljivo je prisustvo standardnog USB Type-C porta, ali nema priključka za slušalice, što sugeriše da bi ovo mogao biti premijum telefon.

Za sada, ostaje da se vidi da li će rešenje iz patenta kompanije TCL biti i implementirao u konkretan, komercijalni proizvod.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poco X3 specifikacije ukazuju na dolazeći Snapdragon čip iz srednjeg segmenta

Xiaomi Mi 10T Pro na fotografijama uživo

10104
10105
10106
10107
10108
10109