Greška

Došlo je do greške.

TCL Communication predstavlja 5G uređaje na MWC 2019

26.02.2019 17:19 | 0 Mobile
TCL Communication predstavlja 5G uređaje na MWC 2019


Saopštenje za javnost

Ove nedelje na sajmu MWC 2019 u Braseloni, kompanija TCL Communication demonstrirala je svoj prvi funkcionalni 5G USB data terminal. Trenutno u fazi pred lansiranje, uređaj predstavlja plod partnerstva između kompanija TCL Communication i China Mobile u oblasti 5G komercijalnog poslovanja. TCL planira da predstavi uređaj u drugom kvartalu 2019, kao svoj prvi 5G krajnji proizvod i time će postati prvi proizvođač kome je to pošlo za rukom. Pored toga, TCL Communication prikazao je 5G CPE i pametne telefone na Svetskom kongresu mobilne telefonije, prikazujući 5G proizvode u više kategorija.

Uređaj 5G USB data terminal kompanije TCL omogući će krajnjim korisnicima računara da uživaju u brzom preuzimanju od 4Gbps i postavljanju od 2Gbps. Istovremeno, uređaj koristi SA mrežni mod, n41 i n78 frekvenciju, 200M protok, 4x4 MIMO i druga rešenja koja će korisnicima obezbediti brz i jednostavan pristup alatima, softverskim uređajima i grafički zahtevnim igrama u cloud-u. Terminal je opremljen baterijom kapaciteta 4000mAh što pruža celodnevnu autonomiju baterije, kao i MediaTek Helio M70, 5G čipom prve generacije. Takođe podržava nezavisno umrežavanje (SA) i umrežavanje (NSA), kao i 4G/5G multi-modne frekvencije, obezeđujući korisnicima višeulazni pristup servisima širom sveta.

„Od suštinske je važnosti da iskoristimo brojne prilike u ovoj mladoj oblasti, a igramo važnu ulogu u pružanju pomoći i resursa za 5G testne i komercijalne projekte partnera naših operatera ”, rekao je Charles ZOU, generalni direktor Global R&D Centra kompanije TCL Communicationa na Globalnom TD-LTE (GTI) skupu održanom danas u Barseloni, u organizaciji kompanije China Mobile. „TCL Communication će nastaviti istraživanje 5G tehnologije i fokusirati se na istraživanje i razvoj krajnjih proizvoda kao što su pametni telefoni, tableti, terminali podataka i Internet stvari. Kompaniji TCL je veliko zadovoljstvo što je jedan od prvih proizvođača koji je lansirao 5G proizvode.“

„Dolazak 5G mreža doneće ogromnu komercijalnu potražnju industriji terminala, a MediaTek u potpunosti podržava proizvođače mobilnih telefona kako bi se postigao novi rast“, rekao je TL Lee, generalni direktor MediaTek Wireless Communications poslovnog odeljenja. „Naš Helio M70 5G čip pomoći će proizvođačima mobilnih telefona koji su na čelu 5G revolucije da promovišu održivi razvoj industrije i unaprede mobilno iskustvo.“

Na Svetskom kongresu mobilne telefonije, kompanija TCL Communication je takođe prikazala brojne pokazatelje performansi TCL 5G USB terminala koristeći Anritsu 5G TE testnu opremu. Ova demonstracija je pokazala da je kompanija rešila ključne poteškoće u potrošnji energije i rasipanju toplote, dizajnu šeme i dizajnu antene celokupne mašine, uspešno je realizovala brzinu protoka protokola fizičkog sloja i ispunila zahteve kada je u pitanju brzina terminala.

Prošle godine, kao jedan od predstavnika deset osnovnih proizvođača terminala, kompanija TCL Communication prva se priključila pionir program 5G Terminal koji je inicirala kompanija China Mobile. Pod udruženim naporima partnera, kompanija TCL Communication aktivno je učestvovala u standardnom prilagođavanju, razvila 5G tehnička rešenja terminala zasnovana na potrebama korisnika, te sveobuhvatno izložila scenarije primene i ekologiju proizvoda, te je postigla fazne rezultate.

Kao pionir u oblasti 5G mreža, kompanija TCL Communication u potpunosti je razvila 5G R&D još 2015. i aktivno je učestvovala u standardnom prilagođavanju. Prva je sprovela predstavljanje pred-5G krajnjeg rešenja na prošlogodišnjem MWC kongresu. Trenutno, TCL Communication raspolaže 5G inovacionim centrima u Parizu i Šangaju, kao i međunarodnim timom eksperata i inženjera.  

Izvor: TCL

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei P30 Pro na fotografijama uživo

Assassin's Creed: Legion bi mogao stići 2020. godine na konzole naredne generacije

10104
10105
10106
10107
10108
10109