Tajanstveni kreator bitcoina bi mogao postati prvi svetski bilioner

Sudeći prema načinu na koji je cena bitcoina eksplodirala, kreator kriptovalute bi uskoro mogao sedeti sam na vrhu Forbes-ove liste, kao prvi svetski bilioner.

Identitet Satošija Nakamota, kreatora bitcoina, nije poznat. Ne zna se da li je Nakamoto jedna osoba ili grupa ljudi. Čak nije poznato ni da li je Nakamoto živ ili je mrtav.Međutim, ukoliko Nakamoto jeste jedna osoba, on je trenutno 52. najbogatiji čovek na svetu, prema Forbes-ovoj listi milijardera. A sudeći prema načinu na koji je cena bitcoina eksplodirala, Nakamoto bi uskoro mogao sedeti sam na vrhu ove liste, kao prvi svetski bilioner.Pretpostavlja se da Nakamoto drži gotovo milion bitcoina u svojim rukama, što mu daje neto vrednost koja je veća od 17 milijardi (bazirano na ceni bitcoina od utorka). Ovo ga trenutno smešta na 52. mesto Forbesove liste. Ipak, postoji dosta skepticizma kada je budućnost cene bitcoina u pitanju, kao i da li će Nakamoto biti u stanju i prilici da unovči delić sume kojom trenutno raspolaže. Oni koji propagiraju bitcoin, sugerišu da je eksplozija kriptovalute, koja je započela tokom 2017. godine, samo početak.Cena bitcoina bi morala da pređe nešto preko jednog miliona dolara po coinu, kako bi Satoši Nakamoto postao prvi svetski bilioner. Trenutno, bitcoin ostvaruje povećanje od 1800 procenata samo tokom ove godine, što daleko prevazilazi i prognoze bitcoin eksperata.Satoši nije jedina osoba koja ima dovoljno bitcoina kako bi njihovo bogatstvo bilo primećeno. Nedavno su Kameron i Tajler Vinklevos postali bitcoin milijarderi. Oni su 2013. godine investirali oko 11 miliona dolara u bitcoin.U nekom trenutku, cena bitcoina će svakako prestati da raste, ili će značajno usporiti. Međutim tokom poslednje dve godine bilo je tolikih fluktuacija u ceni bitcoina da se ništa sa sigurnošću ne može tvrditi.Izvor: Mashable

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi