Greška

Došlo je do greške.

T-Force DDR5 memorije koriste specijalni čip za vrhunske performanse

11.01.2023 18:49 | 0 Hardver
T-Force DDR5 memorije koriste specijalni čip za vrhunske performanse

Teamgroup je predstavio najnovije RAM module visokih performansi. Linija memorijskih modula koja nosi oznaku T-Force, koristi specijalni čip koji dozvoljava overkloking tj podizanje radnih frekvencija čineći njihov rad u isto vreme stabilnijim i bržim.

Kako bi obezbedio kompatibilnost sa sledećom generacijom procesorskih platformi, Teamgroup je napravio module koji po JEDEC standardima rade na izuzetnim DDR5-6400 specifikacijama.  Time se obezbeđuje kompatibilnost i najlakši način da prilikom nadogradnje memorije omogućite sistemu bolje performanse.

Kako radi specijalni čip - CKD (client clock driver)

Da bi učinio rad memorija stabilnim i u isto vreme bržim, Teamgroup je ugradio CKD (client clock driver) čip, dizajniran sa svrhom da pojača i stabilizuje signale na visokoj radnoj frekvenciji između memorijskog kotrolera centralnog procesora i RAM modula. Dakle, spojena su dva suprostavljena principa, postizanja izuzetno visokih efektivnih frekvencija i pouzdanog prenosa podataka velikom brzinom.

teamgroup2.jpg

Kako sam proizvođač tvrdi, ovaj uspeh je ostvaren zahvaljujući bliskoj saradnji razvojno-istraživačkog tima sa proizvođačima matičnih ploča. Memorije su tokom razvoja podvrgnute rigoroznom testiranju kako na desktop, tako i laptop računarima.

Prve Teamgroup memorije koje će biti ponuđene korisnicima sa CKD čipom će biti moduli i kompleti iz prestižnih T-Force i T-Create DDR5 seriji. One će dozvoliti gejmerima i entuzijastima da sa DDR5-6400 JEDEC specifikacija, ubrzaju memoriju do 9000 MHz, pa čak i više od toga. Na taj način će ostvariti ultra visoke vrednosti frejmrejta i natprosečnog nivoa performansi prilikom rada u aplikacijma koje su osetljive i znaju da iskoriste prisustvo brzog memorijskog podsistema u računaru.

Koju Smart TV platformu odabrati?

Revizija otkrila da petina državnih službenika koristi slabe lozinke

10203
10205
10206
10207
10208
10209