Greška

Došlo je do greške.

Synology predstavlja DSM 7.0 i C2 cloud ekspaniziju

23.06.2021 12:02 | 0 Hardver
Synology predstavlja DSM 7.0 i C2 cloud ekspaniziju


Saopštenje za javnost

Synology je danas najavio svoj dugo očekivani DiskStation Manager (DSM) 7.0 i veliko proširenje Synology C2 platforme, sa četiri nova cloud servisa. Fokus ove nadogradnje je na povećavajnju sigurnosti, mogućnosti upravljanja sistemom i boljim servisima za saradnju. DSM 7.0 predstavlja ogroman korak napred za Synology NAS i SAN linije proizvoda. Nadovezujući se na uspeh C2 Storage-a, Synology predstavlja i hibridne proizvode i proizvode za rad u cloud-u, uključujući nove servise poput upravljanja lozinkama, direktorijuma kao servisa, backupa u cloud-u i rešenja za siguran prenos datoteka. Synology ulaže velika sredstva u proširenje dostupnosti svoje platforme u cloud-u. Trenutni napori kompanije su usmereni ka otvaranju nove lokacije za data centre, kako bi proširila svoje usluge na azijsko-pacifički region.

Kako Synology edge rešenja savladavaju izazove upravljanja podacima?
 
"Velike količine nestrukturiranih podataka neprestano se generišu eksponencijalnim brzinama", istakao je Philip Wong, izvršni direktor i osnivač kompanije Synology. "Tradicionalna centralizovana rešenja za skladištenje više ne mogu sa prate sve zahtevniji protok i performanse. Edge proizvodi u cloud-u, poput Synology rešenja za upravljanje skladištem, su jedno od najbrže rastućih rešenja na današnjem tržištu jer odgovaraju izazovima s kojima se moderna preduzeća suočavaju".

synology2.jpg


Preko osam miliona Synology uređaja u svakom trenutku aktivno je širom sveta, a svaki pokreće DSM operativni sistem. Kao najveći NAS OS na svetu, DSM jedinstveno kombinuje interoperabilnost uskladištenog sadržaja, sigurnosne kopije i zaštitu podataka, te robustna rešenja za sinhronizaciju i saradnju kako bi se rešile sve prepreke na radnim mestima i izvorima podataka. Programi koje je razvila kompanija Synology, poput Synology Drive-a, paketa Active Backup i drugih, koristi više od šest miliona korisnika svakog meseca.

synology3.jpg

DSM 7.0, sledeća nadogradnja ove platforme, biće objavljen 29. juna. Pored toga što se radi o novoj nadogradnji OS-a, Synology donosi i potpuno nove usluge hibridnog cloud-a, kao što su Active Insight koji je sjajno rješenje za nadzor i dijagnostiku samih NAS uređaja, Hybrid Share - koji kombinuje fleksibilnost i sinhronizaciju skladištenja C2 sa lokalnim rešenjima i C2 Identity - hibridni direktorijum u cloud-u, kao uslugu za pojednostavljenje upravljanja domenama na više lokacija. Pored toga, tu su poboljšanja same platforme, poput podrške do 1 PB volumena za izuzetno veliko skladište. DSM 7.0 takođe uvodi sigurnosna poboljšanja u obliku bezbedne prijave. Ovaj potpuno novi sistem provere autentičnosti je ustvari intuitivni multi faktorski pristup Synology uređajima.

 

synology4.jpg


C2 nova rešenja i data centar


Najavljeni su takođe i novi C2 servisi i to: C2 Password, C2 Transfer, i C2 Backup kao rešenja koja ukazuju na moderne potrebe za kontrolu i upravljanje svim šiframa, deljenja osetljivih datoteka i pravljenje sigurnosnih kopija Saas Cloud servisa.

"Četiri godine od kada smo predstavili naše cloud servise, prvi put danas možemo integrisati naše znanje u upravljanju podacima sa novim tehnologijama, što nam dopušta da na inovativan način optimizujemo pouzdana i pristupačna rešenja", izjavio je Wong.

Synology radi i na razvoju širenja svojih cloud servisa i na druge lokacije. Već se ubrzano radi na pravljenju novog data centra na Tajvanu, koji se nalazi usred ključnih tržišta u regiji Azija-Pacifik. "Ova ekspanzija C2 servisa će nas dovesti korak bliže kupcima, a mi ćemo nastaviti da spajamo najbolje od on-premise i cloud arhitektura u jedan prozvod", izjavio je Wong.

Izvor: Synology

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Grundig 55GFU8990 Android TV recenzija (video)

Microsoft Edge olakšava deljenje veb stranica između uređaja

10203
10205
10206
10207
10208
10209