Greška

Došlo je do greške.

Svi uređaji iz Samsung Galaxy A serije će sledeće godine imati podršku za OIS

04.09.2021 11:00 | 0 Mobile
Svi uređaji iz Samsung Galaxy A serije će sledeće godine imati podršku za OIS


Samsung je ove godine počeo da nudi optičku stabilizaciju slike (OIS) na glavnim kamerama svojih telefona iz Galaxy A serije, kao što su A52 i A72. Sledeće godine situacija će biti drugačija.

Prema novom i nepotvrđenom izveštaju iz Južne Koreje, Samsung će verovatno dodati OIS podršku na glavne kamere svih modela iz A serije, koji će biti objavljeni tokom 2022. godine. Ova karakteristika je do sada uglavnom bila rezervisana za kompanijine premijum telefone.

 

Ako ste propustili: Samsung je predstavio premijum 200MP ISOCELL HP1 i 50MP ISOCELL GN5 senzore za kamere


Ukoliko Samsung uspe da ostvari ovu zamisao, na svojim uređajima iz srednjeg segmenta će imati značajan faktor koji telefone odvaja od konkurencije, posebno kada je u pitanju Xiaomi. Telefoni kineske kompanije obično imaju prednost na polju cene, ali bi modeli južnokorejskog proizvođača mogli dobiti poboljšanje u segmentu kvaliteta fotografisanja, posebno u noćnim uslovima.

Izveštaj ipak pominje da je kamera sa OIS podrškom za oko 15% skuplja od kamere bez ove karakteristike, a uticaj dodavanja OIS-a na listu materijala telefona iznosi dodatnih tri procenta, tako da ostaje da se vidi da li će ova nadogradnja uticati i na cenu budućih Galaxy A telefona.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Primećena je Gigabyte Radeon RX 6600 Eagle grafička karta, sa 8GB VRAM-a

Apple bi mogao odložiti objavu osveženog MacBook Pro laptopa

10104
10105
10106
10107
10108
10109