Greška

Došlo je do greške.

Sve što ste želeli da znate o Xbox Series X konzoli na jednom mestu

25.02.2020 15:59 | 0 Games
Sve što ste želeli da znate o Xbox Series X konzoli na jednom mestu


Microsoft je potvrdio veliki broj specifikacija svoje Xbox Series X konzole, otkrivajući konkretnu arhitekturu za CPU i GPU, kao i nekoliko novih funkcija koje stižu u sistem naredne generacije.

Za početak, Microsoft je potvrdio da koristi RDNA 2 grafički procesor koji nudi 12 TFLOP-a GPU performansi. RDNA 2 arhitektura implementira pojačani IPC u poređenju sa AMD-ovim starijim GCN i RDNA 1 arhitekturama. Jednostavnije rečeno, svaki TFLOP RDNA 2 grafičkih performansi vredi više nego ekvivalentni TFLOP kod GCN-zasnovanih grafičkih karti (Xbox One X, PlayStation 4 Pro) i RDNA 1-zasnovanih modela (AMD RX 5700 serija).

Potom, nova konzola ima Zen 2-zasnovani CPU, koji će ponuditi značajno bolje performanse u odnosu na Jaguar procesor iz Xbox One S i Xbox One X modela. Novi procesori će omogućiti više brzine radnog takta, veći cache i poboljšane performanse po taktu.

Kada su u pitanju nove funkcije, Microsoft je najavio da će Xbox Series X konzola nuditi podršku za Variable Rate Shading (VRS) i Hardware-Accelerated DirectX Raytracing (DXR), što će dodatno omogućiti da se grafika pogura do maksimuma, uz raytracing na konzolama. Tu je i puna podrška za HDMI 2.1, podrška za 120Hz osvežavanje, manja latencija kod kontrolera. Moguća je "quick resume" funkcija za više igara istovremeno, što će korisnicima omogućiti da nastave sa igranjem bez čekanja na dugačke ekrane sa učitavanjem.

 

Pogledajte još: Microsoft je najavio Xbox Series X konzolu naredne generacije


Microsoft je obećao da će Xbox One kompatibilne igre raditi i na Xbox Series X konzoli, uključujući i kompatibilnost sa Xbox 360 i originalnim Xbox naslovima. Kompanija takođe obećava stabilniji frejmrejt, brže učitavanje i poboljšanu sliku i rezoluciju sa novijim naslovima.

Smart Delivery je nova funkcija, koja će gejmerima omogućiti da pokreću najbolju verziju svojih omiljenih igara na Xbox Series X konzoli.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

NZXT najavljuje H1 Mini-ITX kućište malog formata

HONOR demonstrirao svoju IoT strategiju kroz sveobuhvatan portfolio novih pametnih uređaja

10404
10405
10406
10407
10408
10409