Greška

Došlo je do greške.

Sve što je potrebno da znate o brzini Motorola Edge+ telefona i moćnom procesoru koji koristi

30.06.2020 09:52 | 0 Mobile
Sve što je potrebno da znate o brzini Motorola Edge+ telefona i moćnom procesoru koji koristi


Saopštenje za javnost

Novi Motorola premijum telefon Edge+ koristi najmoćniji procesor na svetu – Qualcomm Snapdragon 865.

Performanse su stvar koju danas najčešće povezujemo sa brzinom. Od telefona očekujemo da bude brz u svakoj situaciji, tokom video poziva, četovanja, snimanja videa, slikanja ili igranja igrica. Zahvaljujući njoj možemo da radimo, stvaramo i zabavljamo se bilo gde.

Smartfon koji može da ispuni svaki vaš zahtev u deliću sekunde mora da ima izuzetne performanse koje dolaze od najvažnije komponente – procesora. Novi Motorola Edge+ premijum smartfon zato u sebi krije najmoćniji procesor na svetu, Qualcomm Snapdragon 865.

Najmoćniji procesor
Motorola Edge+ ima integrisani 64-bitni procesor sa 8 jezgara, napravljen korišćenjem najsavremenije nanotehnologije koji donosi najviše moguće performanse koje se danas mogu sresti u jednom Android telefonu.

Bilo je moguće povećati performanse procesora za 25 odsto (grafičke performanse za 20%) i u isto vreme smanjiti potrošnju baterije za 25 odsto (grafički deo procesora ima smanjenu potrošnju od 35 odsto) – u poređenju sa prethodnom generacijom Snapdragon 855 procesora.

Sa povećanim performansama i smanjenom potrošnjim baterije, možete da uživate u igrama, pravljenju videa i fotografisanju duže i bez potrebe za punjenjem telefona.

motorola2_20.jpg


Brzina

Procesorska jezgra dolaze u tri klase, primarni procesor je 2.84GHz ARM-Cortex A77 i uparen je sa još tri moćna 2.42GHz ARM-Cortex jezgra kako bi pružio najviše moguće performanse za aplikacije koje koriste jedno jezgro, ali i one za čiji rad je potrebno više jezgara.

Broj jezgara utiče na sposobnost telefona da izvršava potrebne funkcije, ali i brzinu i odziv prilikom prelaska sa korišćenja jedne aplikacije na drugu. Novi Motorola Edge+ smartfon će vrlo brzo učiniti da zaboravite na zastajkivanje, zamrzavanje i spore reakcije. Sa najjačim procesorom na svetu, Edge+ je prosto gospodar multitaskinga.

Preostala četiri ARM-Cortex A55 jezgra sa smanjenom potrošnjom energije, klokovana na 1.8GHz, vam daju dovoljno performansi i produženi život baterije tokom normalnog korišćenja telefona, kada aplikacije ne zahtevaju maksimalne performanse.

 

Ne propustite: Testirali smo Motorola Edge+ (video)


Zadivljujuće fotografije i video snimci  
Novi procesor takođe izvlači i maksimum iz veštačke inteligencije. Primera radi, telefon može da mnogo bolje koristi kameru i druge aplikacije zahvaljujući integrisanoj veštačkoj inteligenciji koja dozvoljava bolju selekciju i korišćenje foto modova, njihovu automatsku aplikaciju, stabilizaciju kamere, kao i stvaranje profesionalnih video snimaka.

Performanse procesora takođe omogućavaju snimanje videa u visokoj 6K rezoluciji u realnom vremenu, ali i korišćenje najnaprednije tehnologije za video stabilizaciju kombinujući optičku i elektronsku stabilizaciju sa veštačkom inteligencijom.

Najbolji i najmoćniji procesor u modelu Edge+ povezan je sa LPDDR5 memorijom kapaciteta 12GB. Performanse i manja potrošnja energije memorije dodatno doprinose vrhunskim performansama modela Edge+.

UFS 3.0 standard koji je korišćen za internu memoriju uparen je sa Turbo Write funkcijom koja pruža duplo veće brzine pisanja podataka u poređenju sa drugim uređajima koji koriste isti standard.

Ekstremna brzina, vrhunske performanse i izvanredan mutitasking - model Motorola Edge+ pružiće vam sve ovo sa velikom lakoćom i elegancijom zahvaljujući najmoćnijem Qualcomm Snapdragon 865 procesoru i izuzetnim funkcijama koje poseduju Motorola uređaji.

Izvor: Motorola

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple Pay od danas dostupan korisnicima u Srbiji

Galaxy A42 će biti Samsungov najjeftiniji 5G telefon

10104
10105
10106
10107
10108
10109