Greška

Došlo je do greške.

Sve Google aplikacije koje dobijaju interfejs za tablet uređaje

26.05.2022 16:01 | 0 Mobile
Sve Google aplikacije koje dobijaju interfejs za tablet uređaje

Tokom nedavno održane I/O prezentacije, kompanija Google objavila je kako će nadograditi više od 20 svojih aplikacija i optimizovati njihov interfejs za adekvatniji prikaz na tablet uređajima, a kako bi značajno unapredili korisničko iskustvo. Evo najpopularnijih aplikacija koje očekuje optimizacija za tablete:

Calculator

Kalkulator kompanije Google dobio je nadogradnju za prikaz na tablet računarima. Unapređenje se ogleda u prisustvu tri polja. Polje sa leve strane koje se prostire čitavom dužinom ekrana prikazuje prethodno obavljene računske operacije, polje u desnom gornjem uglu trenutni račun, dok polje ispod njega prikazuje dostupne računske operacije. Ovo omogućava znatno olakšan rad sa više stvari istovremeno.

GoogleCalculatortablet2.jpg

Google Lens

Ova aplikacija dobila je svoju nadogradnju 18. maja, pa je sada moguće je upotrebljavati je u optimizovanom horizontalnom modu za olakšanu upotrebu na tabletima. Ranije, Google Lens ste mogli da koristite samo u vertikalnom prikazu.

googlelenstablet2.jpg

Google Maps

U ovom trenutku, Google Maps podržava horizontalni prikaz u dve kolone. Sa leve strane nalazi se polje za pretraživanje mape i prikazom poznatih obeležja blizu lokacije koju tražite, dok se sa desne strane nalazi mapa. Nadogradnja koja nas očekuje doneće traku na donjem delu ekrana na kojoj će se nalaziti polja za olakšanu navigaciju kroz aplikaciju.

googlemapstabletold.jpg

YouTube Music

Kompanija Google posvećena je unapređivanju ove aplikacije za prikaz na tablet računarima. U bliskoj budućnosti YouTube Music dobija mogućnost da prikazuje sadržaj u dva vertikalna polja prilikom korišćenja u horizontalnom režimu dok puštate muziku. Sa leve strane se prikazuje album koji slušate, a sa desne lista pesama. U budućnosti se očekuje uvođenje trake za navigaciju na dnu aplikacije.

youtubemusictablet2.jpg

Još neke od aplikacija koje se u ovom trenutku optimizuju za prikaz na tablet računarima su Photos, Calendar, Chrome, YouTube, Translate, Podcasts, Gmail, TV, Family Link, Messages, Duo, i još nekoliko drugih.

googlechromeandroidtablet11.jpg

Izvor: 9to5Google

TCL slučajno otkrio novu AMD grafiku, PS5 Pro i Xbox 8K konzole

Honor predstavio Magic4 Pro u Beogradu (Video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109