Greška

Došlo je do greške.

SurveyMonkey: Apple ima pozitivniji uticaj na društvo nego Microsoft, Amazon u vrhu

23.04.2018 14:52 | 0 Biznis IT
SurveyMonkey: Apple ima pozitivniji uticaj na društvo nego Microsoft, Amazon u vrhu


Najnovije istraživanje kompanije SurveyMonkey otkriva da Amazon ima najpozitivniji uticaj na društvo od svih tehnoloških kompanija, a IT gigant je ostvario značajno veći rezultat u odnosu na sve svoje rivale. Za Amazon se odlučilo 20 procenata ispitanika, koji ističu da je kompanija na njih ostavila najpozitivniji utisak na društvo u današnje vreme. Na drugom mestu se nalazi Google sa 15 procenata glasova.

Apple se našao na trećem mestu sa 11%, dok je Facebook na iznenađujuće visokom četvrtom mestu sa 10 procenata. Rezultat društvene mreže je neočekivan posebno zbog nedavnog Cambridge Analytica skandala, kao i skorijih optužbi o narušavanju privatnosti korisnika.

Microsoft se našao tek na petom mestu, sa 7% glasova i pored toga što kompanija pojačava svoj fokus na tehnologije koje, prema kompanijinim rečima, ohrabruju korisnike da čine više. Microsoft je u poslednje vreme više sredstava uložio kako bi korisnike snabdeo resursima da kreiraju sopstvene projekte, a nekoliko Microsoftovih ključnih odeljenja je usmereno kao ovom cilju, uključujući softver i hardver.

Kada su u pitanju izvršni direktori (CEO) kompanija, Amazonov Jeff Bezos je proglašen vođom koji ima najveći uticaj na živote korisnika, sa 22 procenta glasova. Na drugom mestu se nalazi Sundar Pichai iz Google-a (18%), a nakon njega sledi Mark Zuckerberg sa 17 procenata. Zanimljivo je da Tim Cook i Satya Nadella iz Apple-a i Microsofta nisu među top tri direktora.

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

AMD najavio 35W Ryzen 3 2200GE i Ryzen 5 2400GE čipove sa Vega grafikom

Tesla predstavlja novi Tesla S901 powered by Android TV

10604
10605
10606
10607
10608
10609