Greška

Došlo je do greške.

Surface Pro i Surface Laptop su noćna mora za servisere

18.06.2017 14:59 | 1 Mobile
Surface Pro i Surface Laptop su noćna mora za servisere

Microsoft je svoje nove laptopove, Surface Pro i Surface Laptop, predstavio prošlog meseca na različitim događajima. Sajt iFixit je odlučio da ove laptopove tesira u svojoj laboratoriji i prikaže da li je i koliko teško popraviti dva modela. Prema svemu sudeći, popravljanje i zamena unutrašnjih delova Surface Pro i Surface Laptopa će predstavljati noćnu moru za korisnike.

Kada je u pitanju Surface Laptop, iFixit je ovom modelu dao ocenu 0/10 za mogućnost popravljanja. S obzirom na to da uređaj nije ni namenjen tome da bude otvaran i prepravljan, iFixit tim je morao da iseče Signature Alcantara tastaturu kako bi pristupio unutrašnjosti uređaja. Kada su stigli do internih komponenti, poput CPU-a i RAM-a, videli su da su one zapečaćene na matičnu ploču, što zamenu delova čini potpuno nemogućim. Ističe se da je ekstremno teško manipulisati internim delovima Surface Laptopa a da se nešto ne ošteti.

surface2_7.jpg

Surface Pro, s druge strane, nudi nešto lakši pristup unutrašnjim komponentama, jer je potrebno samo ukloniti ekran. Međutim, iako ovo deluje lako, konekcije koje se tu nalaze čine otvaranje uređaja veoma teškim. Microsoft je za Surface Pro koristio dosta lepka, koji sve drži na mestu i značajno otežava rasklapanje laptopa. Surface Pro je za mogućnost popravljanja dobio ocenu 1/10.

Izvor: iFixit

Komentari

0 Dodaj komentar

Asus ima dve nove GeForce GT 1030 grafičke karte

Gigabyte sprema GTX 1080 Ti AORUS WaterForce Xtreme GPU

10104
10105
10106
10107
10108
10109