Supermicro nudi servere bazirane na Opteronu?

Opteron procesori zauzimaju dobar deo vesti svih sajtova koje se bave tom IT industrijom iako se još nije ni pojavio. Nakon što je gomila softverskih kompanija (pa i Microsoft, a izgleda i Sun) potvrdila da se razvija poseban softver za ovaj CPU, sajt The Inquirer javlja da je dugogodišnji korisnik Intelovih serverskih procesora - Supermicro, na

Opteron procesori zauzimaju dobar deo vesti svih sajtova koje se bave tom IT industrijom iako se još nije ni pojavio. Nakon što je gomila softverskih kompanija (pa i Microsoft, a izgleda i Sun) potvrdila da se razvija poseban softver za ovaj CPU, sajt The Inquirer javlja da je dugogodišnji korisnik Intelovih serverskih procesora – Supermicro, najavio da će lansirati na tržište neke Opteron bazirane servere. Ti serveri bi trebali biti dvo-, četvoro- i osmoprocesorski sistemi, u 1U, 2U, i 4U kućištima, podržavaće do 64 GB sistemske memorije, imaće 6 PCI-X slotova, integrisane Broadcomovu Gigabitnu mrežnu kartu i neko video rešenje (verovatno neki ATi Rage XL čip), opcioni Adaptecov SCSI kontroler, i mogućnost kontroler i posmatranja preko terminala.
Supermicro bi trebalo da ponudi i radne stanice bazirane na ovom CPU-u. One će podržavati 2 do 4 procesora, do 24 GB RAM-a, imaće AGP Pro 8x slot, Broadcomov Gigabitni LAN adapter, opcioni Adaptecov SCSI ili čak Serial ATA-150 Sillicon Image kontroler.
Koliko je Opteron ozbilno shvaćen, govori i podatak da će ServerWorks napraviti prvi čipset za ne-Intelove procesore i to baš za Opterona.
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi