Greška

Došlo je do greške.

Suosnivač Oculusa napustio Facebook

23.10.2018 17:47 | 2 Biznis IT
Suosnivač Oculusa napustio Facebook


Još jedna osoba visokog profila dodata je na listu zvaničnika koji su dali otkaz u kompaniji Facebook. Brendan Iribe, suosnivač Oculusa, je danas objavio da daje ostavku na pozicijama u okviru sopstvene firme, kao i vlasnika Facebooka.

Trenutno nema informacija o tome kakvi su planovi Iribea i gde će nastaviti svoj rad, a takođe on nije objavio razlog zbog kojeg napušta kompaniju. On je u blog objavi istakao samo da će ovo biti njegov prvi odmor nakon 20 godina.


Pogledajte još: Osnivači Instagrama napustili Facebook


Iribe je u Facebook stigao 2014. godine, kao deo kupovine Oculusa od strane giganta na polju društvenih mreža. Iako Iribe nije istakao razlog odlaska, TechCrunch izveštava da je prošle nedelje održan veliki sastanak u Oculusu, koji je doveo do ukidanja Rift 2 kacige za virtuelnu realnost, na kojoj je Iribe radio. Prema navodima iz izveštaja, Iribe i Facebook su imali suprotne stavove o tome u kom smeru se razvija Oculus i kakva je budućnost platforme.

Ukoliko je ovo zaista razlog njegovog odlaska, ovo se slaže sa prethodnim odlascima zvaničnika iz Facebooka. Prošlog meseca, Facebook su napustili suosnivači Instagrama Kevin Sysntrom i Mike Krieger, dok je ranije ove godine otkaz dao i Jan Koum izvršni direktor WhatsAppa.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Skydiver Neregistrovan korisnik
Pametni ljudi idu da trose svoje zaradjene pare, sto bi vise radili

Najnoviji Honor Magic 2 tizer prikazuje varijantu sa gradijentom boja (video)

Listing otkriva specifikacije i cene OnePlus 6T telefona za Evropu

10604
10605
10606
10607
10608
10609