Greška

Došlo je do greške.

Sud suspendovao odluke švedskog regulatora telekomunikacija nakon žalbe Huaweija

10.11.2020 14:58 | 0 Biznis IT
Sud suspendovao odluke švedskog regulatora telekomunikacija nakon žalbe Huaweija


Švedski regulator telekomunikacija PTS zaustavio je u ponedeljak aukcije 5G spektra, nakon što je sud suspendovao delove odluke regulatora koje su kineskog proizvođača telekomunikacione opreme Huawei isključili iz razvoja 5G mreže u toj državi.

Naime, Švedska je prošlog meseca kompanije koje učestvuju na aukcijama 5G spektra obavezala da uklone komponente Huaweija do 1. januara 2025. godine. Huawei se prošle nedelje žalio na tu odluku Upravnom sudu u Stokholmu.

"Određeni delovi odluke PTS-a pre nadolazećih aukcija 5G neće se primjenjivati do daljnjeg", naveo je Upravni sud u odluci koja je ipak omogućila učestvovanje kompanije Huawei u predstojećoj aukciji 5G spektra u toj zemlji.

 

Pogledajte još: SAD dozvoljavaju prodaju čipova Huaweiju ukoliko se ne koriste za 5G


Iz Huaweija ističu da za sada ne planiraju nove akcije na sudovima po ovom pitanju i da čekaju da obave konstruktivan dijalog sa zvaničnicima u Švedskoj.

Aukcije, koje su odložene kako bi se proces prerispitao, bi omogućile alociranje frekvencija za 3.5GHz i 2.3GHz opsege, koji su bitni za 5G jer ovi opsezi mogu da podrže napredne aplikacije zbog njihovog visokog kapacieteta prenosa podataka.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Lenovo telefoni sa Lemon brendiranjem stižu uskoro

Cooler Master predstavlja MasterLiquid ML360 Sub-Zero hlađenje

10604
10605
10606
10607
10608
10609