Greška

Došlo je do greške.

Sud odlučio da Kim Dotcom bude izručen vlastima SAD

05.07.2018 19:15 | 7 Biznis IT
Sud odlučio da Kim Dotcom bude izručen vlastima SAD


Kim Dotcom, čiji je MegaUpload ugašen još 2012. godine, polako ostaje bez rešenja koja ga drže u poziciji da ne bude isporučen vlastima u SAD. Žalbeni sud na Novom Zelandu je odlučio da je moguća ekstradicija Kim Dotcoma u SAD, kako bi se suočio sa optužbama za kriminal i kršenje autorskih prava. Njegov advokat je izjavio da je Dotcom veoma razočaran ovakvom odlukom i da planira da uputi finalnu žalbu Vrhovnom sudu Novog Zelanda.

Vlasti SAD su Dotcoma i tri njegova saradnika (Mathias Ortmann, Bram van der Kolk i Finn Batato) optužile da su filmske studije i muzičke kompanije oštetili za preko 500 miliona dolara, ohrabrujući pretplatnike da na MegaUploadu skladište i dele fajlove zaštićene autorskim pravima. Dotcomov tim, s druge strane, tvrdi da ne postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je on počinio zločin.


Pogledajte još: Kim Dotkom traži da policija ispita direktora FBI


Dotcom je pre izvesnog vremena tužio novozelandsku vlast za sumu od 6.7 milijardi dolara, a navodno je dobio poravnanje od šest cifara zbog toga što je policija ove zemlje upotrebila nepotrebnu silu tokom jedne od racija na Dotcomove prostorije. On je zabrinut da bi se, ukoliko bude izručen SAD-u, mogao suočiti sa sudovima koju su bliski kompanijama koje su oštećene u procesu povrede autorskih prava.

Ukoliko Vrhovni sud novog Zelanda odluči da prihvati Dotcomovu žalbu, odluka će biti na ministru pravde ove zemlje da li će se odlučiti za Dotcomovo deportovanje u SAD. Dotcom je uveren da će njegov slučaj biti jedan od mnogih koji su pobedili odlukom Vrhovnog suda, s obzirom na to da Dotcom i njegov tim advokata smatraju da su optužbe protiv njega neosnovane.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Censored Član postova: 1412
tipd, don't put all your eggs in one basket.
tipd Novi član postova: 10
Znaci nema straha da ce se ugasiti ?
salacue Član postova: 1125
Pa Kim jeste osnivač mega.nz, ali je 2015-te preuzeta od strane kineskih investitora.
Bosko Neregistrovan korisnik
Povlaci podatke dok ne bude kasno.
janko Neregistrovan korisnik
Samo da ne ugase mega.nz imam preko 20TB tamo

Samsung Galaxy S10 se očekuje tokom MWC 2019, savitljivi Galaxy X stiže na CES

Samsung patentirao kameru za 3D skeniranje lica

Slične teme
10604
10605
10606
10607
10608
10609