Studija pokazala da gotovo niko ne voli da gleda selfije

Od 238 ispitanika, 77 njih je reklo da snimaju selfije najmanje jednom mesečno, a 49 posto njih je reklo da dobija selfije najmanje jednom nedeljno od drugih

Dva istraživača u Minhenu su došla do dokaza koji sugerišu da gotovo niko ne voli da gleda selfije koje postavljaju drugi. Sara Difenbak i Lara Kristoforakos sa Ludvig Maksimilijan univerziteta u Minhenu su objavile svoj rad u januaru pod naslovom: “Selfi paradoks: niko ne voli da ih gleda iako svako ima razloga da ih snima”.
Od 238 ispitanika, 77 njih je reklo da snimaju selfije najmanje jednom mesečno, a 49 posto njih je reklo da dobija selfije najmanje jednom nedeljno od drugih. Ipak, samo dva posto ispitanika je reklo da voli da vidi selfije na društvenim mrežama. Mnogi su se složili sa izjavama o negativnim posledicama selfija. Oni misle da selfiji imaju negativan uticaj na samopouzdanje i mogu stvoriti površnu sliku o nekome.
Kako bi vam lakše dočarali raskorak između onoga šta mislimo o našim i tuđim selfijima, reći ćemo da čak 90 posto ispitanika doživljava tuđe selfije kao samopromociju, dok za sopstvene selfije tako nešto kaže samo 46 posto njih. Broj nam sugeriše na to da mnogi zaista uživaju da snimaju selfije, ali ne vole baš da ih gledaju.
Selfiji menjaju lozinke kao način za potvrdu identifikacije
Izvor: TheNextWeb

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi