Greška

Došlo je do greške.

Strategy Analytics: Xiaomi prvi put zauzima vodeću poziciju u isporuci telefona u Evropi

03.08.2021 18:14 | 0 Biznis IT
Strategy Analytics: Xiaomi prvi put zauzima vodeću poziciju u isporuci telefona u Evropi

 

Prema najnovijem istraživanju kompanije Strategy Analytics, Xiaomi je nadmašio sve druge proizvođače sa 25% tržišnog udela, nakon snažnog rasta isporuke pametnih telefona u Evropi.

Xiaomi je zabeležio rast od 14% u odnosu na prethodnu godinu, sa isporučenih 50 miliona primeraka. Oporavak tržišta pametnih telefona je predvođen stalnim ekonomskim oporavkom, zdravom potražnjom od strane potrošača koji su do nedavno koristili starije uređaje, kao i privlačnim 5G uređajima po pristupačnoj ceni.

Boris Metodiev, pomoćni direktor u Strategy Analytics, istakao je: "Evropsko tržište pametnih telefona imalo je snažan tromesečje usled oporavka od Covida, nakon pada 2020. godine. Xiaomi se istakao isporukom skoro 13 miliona telefona na kontinentu, zamenivši dugogodišnjeg lidera - kompaniju Samsung. Xiaomi je postigao veliki uspeh u Rusiji, Ukrajini, Španiji i Italiji".

xiaomi2_150.jpg


Isporuke Samsunga zabeležile su pad za 7% na godišnjem nivou u Evropi, što je dovelo do isporučenih 12 miliona jedinica u drugom tromesečju 2021. Samsung je ostvario dobre rezultate sa novim 5G modelima iz serije Galaxy A, ali se suočava sa sve većom konkurencijom od strane Apple-a u premijum klasi i kineskim proizvođačima u nižem segmentu.

Apple je imao snažno tromesečje, uz rast od 16 procenata u odnosu na prethodnu godinu i isporuku gotovo 10 miliona telefona u drugom tromesečju širom Evrope. Serija iPhone 12 nastavlja da bude popularna kod lojalnih Apple kupaca koji su zakasnili da zamene svoje uređaje.

Izvor: Strategy Analytics

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Realme je predstavio svoj MagDart ekosistem, sa punjačima, power bank i drugim uređajima

Honor Magic 3 prikazan u tizer videu, pojavio se i na Geekbenchu

10604
10605
10606
10607
10608
10609