Greška

Došlo je do greške.

Stižu nove igre za Xbox, među njima i srpski horor Scorn

14.06.2022 15:27 | 0 Games
Stižu nove igre za Xbox, među njima i srpski horor Scorn

 

Xbox (Microsoft) i Bethesda održali su zajedničku konferenciju posvećenu predstavljanju novih video igara, ali i objavljivanju novih informacija vezanih za neke od dugoočekivanih naslova koji nikako da se pojave pred publikom. Kako prenosi portal Kotaku, ovo su neke od najzanimljivijih video igara predstavljenih na događaju održanom 12. juna:

Scorn

Ovu video igru razvija srpski studio Ebb Software ekskluzivno za Windows i Xbox Series X/S. Inspirisana je delima H.R. Gajgera, izgleda odlično, hororno, i veoma uznemirujuće, a moći ćemo je zaigrati 21. oktobra ove godine. Da, i muzika je sjajna. Kada su sistemski zahtevi u pitanju Steam platforma kaže da je preporučena konfiguracija: AMD Ryzen 5 3600/Intel Core i7-8700, 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 2070 (8 GB) i 50 GB slobodnog prostora na SSD-u.

Starfield

Novi Bethesda open-world RPG naslov Starfield je ovoga puta smeštenom u budućnost i bespuća svemira. Prvo put objavljena 2018. godine, ova video igra čini se zaista ogromna. Veliki broj planeta za istraživanje, OK borba vatrenim oružjem, pomalo ukočene animacije NPC-eva... Sve u svemu, prava Bethesta video igra. Trebalo je da ugleda svetlost dana 11. novembra 2022. godine, ali odložen je za sledeću godinu.

Hollow Knight: Silksong

Sjajni Hollow Knight pred publikom se pojavio 24. februara 2017. godine i odmah je pobrao simpatije publike i odlične ocene kritike. Nakon četiri ekspanzije, ono što je započelo kao DLC, Silksong, preraslo je u punokrvni nastavak. Najavljen 2019. godine, Hollow Knight: Silksong nikako da dobije datum izlaska. Da vas razočaramo, datum ne znamo ni sada, ali se očekuje u narednih 12 meseci, kao i sve ostale igre koje dolaze direktno na Xbox Game Pass. Jedna dobra vest – igra izgleda fenomenalno.

Redfall

Poznati razvojni studio Arkane (Prey, Deathloop, Dishonored) najavio je novu video igru, kooperativnu pucačinu imena Redfall. Svaki igrivi alter ego ima svoj set jedinstvernih moći - nevidljivost, kinetičke sposobnosti, i td. Borite se protiv čudovišta, priča se čini zanimljivom, gejmplej odlično, sarkazam onako. Datum izlaska? U neko doba sledeće godine.

Forza Motorsport

Za sve ljubitelje vožnji, Garan Turismo 7 bio je veliko razočarenje, najviše zbog podmuklih mikrotransakcija. Evo ga Forza Motorsport da poboljša situaciju. Iako ne baš simulacija, ova video igra zgleda veoma zabavno, donosi odličnu zabavu, grafiku i dinamičke vremenske uslove, kao i još mnogo toga drugog na proleće sledeće godine.

Grounded

Ova video igra je u early access fazi od jula 2020. godine, ali bi najzad trebalo da se pojavi u verziji 1.0 tokom septembra ove godine. Zanimljiv survival koncept u kom se, smanjeni (kao u Honey, I Shrunk the Kids), borite za živu glavu ili goli život, kako vam je draže, protiv ogromnih stanovnika vaše bašte.

Persona

Za sve ljubitelje ove legendarne jRPG/Social Sim video igre, moći ćete da uživate u tri njena izdanja na vašem računaru. Persona 3 Portable, Persona 4 Golden, i Persona 5 Royal dolaze na PC 21. oktobra. Sjajna priča, fenomenalna muzika, zanimljivi likovi i odlična mehanika su ono što je ovom serijalu donelo milione vernih poklonika.

Plague Tale: Requiem

Plague Tale: Innocence pred publikom se pojavio 14. maja 2019. godine. Pred nama se sada pojavio nastavak imena Plague Tale: Requiem koji bi trebalo da se nađe na tržištu u nekom trenutku ove godine. Sve u svemu, izgleda odlično, veoma podseća na nastavak, pa iskreno jedva čekamo da se vratimo u ovaj mračni XIV vek.

Diablo IV

Za kraj, Diablo IV. Nema ovde mnogo šta toga da se kaže osim da se nadamo da će biti bolji od Diablo: Immortal. Naravno, ni ovde ne izostaju društveni aspekti od kojih sve moderne AAA igre pate, ali saznaćemo da li je po sredi kvalitet ili uzimanje novca tokom sledeće godine.

Disney+ od danas dostupan u Srbiji

Kako da jednostavno povećate broj UNDO opcija u Office

10404
10405
10406
10407
10408
10409