Greška

Došlo je do greške.

Stiže podrška za copy i paste u Google Drive

27.05.2022 14:17 | 0 Software/Web
Stiže podrška za copy i paste u Google Drive

 

Kompanija Google najavila je kako najzad uvodi mogućnost za korišćenje prečica na tastaturi koje će vam omogućiti da kopirate, isečete, i nalepite fajlove i foldere unutar vašeg Google Drive-a. U ovom trenutku, nova funkcionalnost biće dostupan isključivo uz Google Chrome pretraživač, a još uvek nema informacija o tome da li će i oni koji upotrebljavaju druge pretraživače u budućnosti dobiti tu funkciju.

Tek sada?

Kada smo ovo primetili iskreno smo se zapitali da li je moguće da to do sada nismo mogli da uradimo u našem Google Drive-u? Kratka provera sa nekoliko fajlova i foldera i gle čuda, stvarno nema prečica poput CTRL+C i CTRL+V. Jednostavno, ovo je toliko standardna pojava da je teško registrovati njeno odsustvo bez direktne provere.

Ove prečice postoje od sedamdesetih godina prošlog milenijuma, a služe za brže i olakšano kopiranje, premeštanje, i nalepljivanje fajlova i foldera unutar vašeg operativnog sistema. Dakle, ukoliko kompanija Google do 4. juna, kada je najavljeno da ćete dobiti mogućnost da fajlovima manipulišete uz prečice CTRL+C, CTRL+X, i CTRL+V, uvede ovu funkciju, zakasniće samo tričavih pedesetak godina.

Drajv.jpg

Kvalitetna implementacija

Šalu na stranu, a na stranu i kašnjenje, bitno je da se čini kako će makar implementacija prečica za manipulaciju fajlovima biti kvalitetna. Za početak, treba naglasiti kako ova funkcionalnost neće biti ograničena samo na jedan tab u Chrome pretraživaču, već će biti moguće kopirati i nalepljivati fajlove u više različitih tabova, prenosi portal TheVerge.

Pored komandi za kopiranje, Google uvodi i prečicu za otvaranje foldera unutar novog taba (CTRL/CMD+Enter) kako biste lakše mogli da organizujete svoje fajlove i foldere. Uz sve to, ukoliko recimo iskopirate folder u Google Docs, prečica će vam automatski unutar vašeg dokumenta iskopirati link ka željenom folderu.

Na kraju, moći ćete i da kopirate prečice ka fajlovima na vašem onlajn drajvu ukoliko ne želite da pravite duplikate, a sve to komandom CTRL/CMD+Shift+V. Kao što smo rekli, sve ovo očekuje se za nekih nedelju dana, tačnije 4. juna.

Novine

Google već neko vreme uvodi novine u svoj Google Drive servis. Krenulo je sa otvaranjem Office dokumenata u režimu za obradu, preko nove Desktop aplikacije, blokiranja spamera, prikaz Drive fajlova u Chrome do upozorenja za otvaranje sumnjivih datoteka

Integrisana grafika na Ryzen 7000 procesorima neće biti dovoljna za gejming

HTC se vraća na tržište pametnih telefona?

10504
10505
10506
10507
10508
10509