Greška

Došlo je do greške.

Stiže nam Snapdragon 7 Gen 1 za srednju klasu telefona

17.05.2022 14:58 | 0 Mobile
Stiže nam Snapdragon 7 Gen 1 za srednju klasu telefona

 

Kompanija Qualcomm već je počela sa slanjem pozivnica za svoj događaj zakazan za 20. maj, ali korisnici i insajderi ne mogu da čekaju pa već sada imamo neke od informacija o tome šta nas može očekivati tokom ove konferencije zahvaljujući portalu Slashgear.

Kako je sama kompanija nagovestila, najverovatnije nas očekuje predstavljanje novih mobilnih čipsetova, ali što se tiče Qualcomma-a, to su sve informacije koje su dostupne. Međutim, zahvaljujući nezvaničnim informacijama, znamo da nas najverovatnije očekuje predstavljanje dva čipseta -- jednog potpuno novog, a jednog redizajniranog.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+

Što se tiče osveženja, ono najverovatnije očekuje trenutni najsnažniji procesor kompanije Qualcomm u vidu nove verzije – Snapdragon 8 Gen 1+. Jedna od promena o kojima se najviše govori kada se radi o ovom procesoru jeste da će se proizvoditi u procesu od 4 nanometra kompanije TSMC. Sa druge strane, prvobitni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 proizveden je korišćenjem procesa u 4 nanometra kompanije Samsung.

 

GT2Pro.jpg

 

Prema trenutnim informacijama, očekuje se da će promena proizvodnog procesa doneti unapređenje u performansama, manje zagrevanje, kao i možda poboljšanu energetsku efikasnost. Uz to, Realme je najavio svoj GT Master Explorer Edition, prvi telefon na svetu koji će koristiti najnoviji flagship čipset kompanije Qualcomm.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1

Lepo je razgovarati o najsnažnijim procesorima, ali imajući u vidu trenutno stanje sa mobilnim čipsetovima u srednjem cenovnom segmentu, kod nas je mnogo više interesovanja izazvao Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čipset.

Dakle, stiže nova generacija mobilnih procesora namenjenih nešto jeftinijim uređajima, a šta bi ona to moglo da donese? Prema trenutnim nezvaničnim informacijama, ovo bi mogao biti osmojezgarni procesor koji će se najverovatnije sastojati od ARM Cortex-A710 jezgara kao i ARM Cortex-A510 jezgara, odnosno bez najbržeg Cortex X2 jezgra koje ima Snapdragon 8 Gen 1. Pored toga, ovaj procesor će imati i Adreno 662 grafički čip.

Prvo telefon koji će koristiti ovaj čipset biće najverovatnije OPPO Reno 8, pa jedva čekamo da vidimo kako će se ovaj dugoočekivani procesor ponašati u pametnom telefonu.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Lako i jednostavno do omiljenih aplikacija na Huawei uređajima

Samsung Galaxy S22+ - Pravi naslednik S21 serije (video)

  • Povezane teme:
10104
10105
10106
10107
10108
10109