Greška

Došlo je do greške.

Stiže nam Fallout, TV serija rađena po čuvenoj video igri

09.08.2022 15:29 | 0 Multimedija
Stiže nam Fallout, TV serija rađena po čuvenoj video igri

Video igre polako postaju nepresušni izvori inspiracije za filmadžije širom sveta, pa je tako sve više najpre televizijskih adaptacija najpopularnijih serijala video igara današnjice. Resident Evil, Halo i Arcane našli su svoj put to publike, a u ovom trenutku čekamo Last of Us, Ghost of Tsushima i mnoge druge. Najnovije informacije na spisak dodaju i Fallout.

Premisa

Kako prenosi PocketLint, nova televizijska serija u potpunosti je inspirisana serijalom Fallout video igara kompanije Bethesda. Ovi naslovi smešteni su u postapokaliptični svet uništen nuklearnim ratom između Sjedinjenih Američkih Država i Kine 2077. godine (Svaka sličnost sa Cyberpunk 2077 je sasvim slučajna). Televizijska serija prati istu bazičnu ideju o SAD uništenim nuklearnim projektilima i ljudima koji žive u “trezorima”, malim spasonosnim mestima za preživelo čovečanstvo iz kojih se izlazak ne savetuje. A svi znamo kako počinje većina Fallout igara.

toddhowardconfirmsfallout5iscomingafterelderscrolls_5smb.jpg

Kako sami tvorci serije kažu, glavni cilj jeste spajanje distopijske stvarnosti i ideje prethodne generacije koja je izazvala nuklearni rat i smatrala kako će nuklearna energija doneti do boljeg i ekološki čistijeg sveta. U ovom trenutku ne postoji više detalja o samoj televizijskoj seriji, pa tako ne znamo hoće li njeni kreatori poći putem surove realističnosti ili će uspeti da nađu finu granicu između tmurnih tonova video igara i tanane niti humora koja je ovom serijalu donela njegovu jasno prepoznatljivu atmosferu.

FalloutTV.jpg

Tvorci

Kada smo već kod tvoraca koji su na sebe preuzeli zadatak stvaranja ove televizijske serije, treba reći kako imaju određeni pedigre iza sebe. Naime, u pitanju su Lisa Džoj i Džonatan Nolan koji su stvorili i Westworld na mreži HBO. Ova serija ostvarila je 43 nominacije za nagradu Emi tokom prve dve sezone, a nama se dopala prva, dok ostale ne moramo da komentarišemo. Pored njih, Tod Hauard i Džejms Altman iz Bethesda su izvršni producenti, što je dobar znak jer će makar glavni tvorci serijala biti uključeni u ceo proces.

Fallout.jpg

Glumačka postava

U ovom trenutku se zna samo da će Volton Gogins (The Hateful Eight, Tomb Raider, Sons of Anarchy i mnoge druge uloge) glumiti u ovoj seriji kao jedan od ljudi koje su oštećene nuklearnom radijacijom i koje imaju fizičke manifestacije ovog problema. U video igrama oni se nazivaju “ghouls”, dok naš termin “zloduh” jednostavno ne uspeva da dočara njihov fizički izgled a “zombi” bi sugerisao kako je ovakav čovek bezuman, što svakako nije tačno.

U ovom trenutku još uvek nema konkretnih informacija kada će se ova televizijska serija naći pred publikom.

Kineski GPU ima bolje AI performanse od NVIDIA Ampere čipova

Kako da svoj odmor ispunite muzikom i opuštanjem

10304
10305
10306
10307
10308
10309