Greška

Došlo je do greške.

Stiže i prvi električni Maserati – Grecale Folgore

23.03.2022 10:00 | 0 Biznis IT
Stiže i prvi električni Maserati – Grecale Folgore

 

Nakon što je kompanija Porsche nedavno objavila kako će svoja dva nova automobila, Macan i seriju 718 proizvoditi kao eletrkične automobile, oglasila se i kompanija Maserati koja je najavila svoj prvi automobil na električni pogon, Maserati Grecale Folgore EV, koji bi trebalo da bude direktan konkurent upravo modelu Macan. Pored Porsche-a, Maserati Grecale Folgore biće direktan konkurent i aumotobilima BMW iX3 i Mercedes EQC.

Kako navodi Auto Express, Maserati je publici predstavio prvi električni automobil u svojoj ponudi pod nazivom Grecale Folgore. U svojoj postojećoj gami automobila, Grecale Folgore biće pozicioniran ispod njihovog većeg SUV modela, Maserati Levante.

Ono što je još interesantnije jeste da je kompanija Maserati najavila da je Grecale Folgore samo prvi od ukupno šest najavljenih električnih vozila koja bi trebalo da se pojave do kraja 2025. Godine, a u okviru strategije kompanije Maserati da, kako sami navode, elektrifikuje većinu svojih vozila.

 

Maseatinaslovna.jpgZa sada, poznato je da će kompanija Maserati predstaviti električne verzije automobile GranTurismo Coupe tokom 2023. godine, dok se radi i na električnim verzijama sa nultim ugljeničnim otiskom i za modele MC20, Levante SUV, i Quattroporte.

Prednji deo ovog automobila inspirisan je sportskim izgledom model Maserati MC20, ali sa redizajniranom prednjom rešetkom koja i dalje zadržava poznati Maseratijev trozubac. I delovi prednjeg branika pozicionirani ispod rešetke takođe su redizajnirani kako bi omogućili veću aerodinamičnost, ali i poboljšani unos svežeg vazduha do motora.

Mimo ovih izmena, električna verzija izgleda identično modelu Grecale na benzinski pogon, osim nove bakarne boje nazvane Rame Folgore koja će biti eksluzivno dostupa samo na električnom modelu, javlja britanski AutoExpress.

 

Grecale2022EV.jpgZa sada, kompanija Maserati nije predstavila eneterijer ovog automobile, ali jeste potvrđeno da će se materijal Econyl koristiti kao glavno rešenje u unutrašnjosti. Econyl predstavlja vrstu najlonskog materijala koji se dobija recikliranjem starih ribarskih mreža, a koji se prvi put koristio u električnom Fiatu 500.

Očekuje se da će motor ovog automobile nuditi 540 konjskih snaga i 800Nm obrtnog momenta, kao i da će kapacitet baterije biti 105kWh. Međutim, ostale tehničke informacije, kao ni performanse, za sada nisu dostupne.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nvidia lansirala Hopper H100, najbrži AI i računarski akcelerator

The Witcher 4 zvanično najavljen, nova saga počinje

10604
10605
10606
10607
10608
10609