Greška

Došlo je do greške.

Stiže unapređenje za WhatsApp glasovne poruke

31.03.2022 09:54 | 0 Software/Web
Stiže unapređenje za WhatsApp glasovne poruke

 

Nedavno, popularna aplikacija WhatsApp najavila je unapređenje koje bi trebalo da omogući deljenje fajlova veličine do 2GB. Sada, tu je najava za dodatno unapređenje, ovog puta glasovnih poruka koje se mogu slati posredstvom ove aplikacije. O čemu se tačno radi?

Za početak, korisnike očekuje veoma interesantna mogućnost da preslušaju svoje glasovne poruke iz jednog razgovora dok čitaju tekstualne poruke prisutne u drugim razgovorima. Dakle, nema više obaveze da korisnik sluša pristigle glasovne poruke i da prilikom toga ne sme da izađe iz tog prozora za razgovor jer bi se audio prikaz prekinuo.

Sada, moći ćete da glasovnu poruku pustite dok slobodno gledate i druge aktivne razgovore ili čitate tek pristigle poruke. Korisnici aplikacije Telegram već imaju ovu funkcionalnost, ali lepo je videti da će se pojaviti i u WhatsApp-u. Uz to, korisnici više neće biti ograničeni na slušanje glasovnih poruke u standardnoj, 1x brzini, već će iste te poruke moći da ubrzaju za 50% ili 100%, dakle do 1.5x ili do 2x. Ovo je opcija rezervisana za one najzauzetije.

Međutim, ni tu nije kraj unapređenjima glasovnih poruka u aplikaciji WhatsApp. Kako ova kompanija navodi, radi se i na olakšanom i poboljšanom slanju glasovnih poruka. Sada, korisnici će moći da pauziraju i nastave snimanje poruka, dok ranije to nije bilo moguće.

 

WhatsAppglasovneporuke.jpgNa primer, ne morate ostaviti praznine unutar glasovne poruke dok razmišljate šta biste sledeće rekli, već poruku možete da pauzirate, smislite, pa onda nastavite snimanje i slanje. Uz to, poruku ćete sada moći i da preslušate pre nego što je pošaljete, čisto za svaki slučaj ako ste možda rekli nešto što niste planirali.

Na kraju, kako piše WhatsApp blog, tu su i estetska unapređenja, te se tako glasovne poruke više neće prikazivati kao ravna linija, već kao talasni oblik koji ukazuje na frekvencije i glasnoću u zasebnim delovima poruke. Nešto slično već pruža aplikacija Viber sa svojim glasovnim porukama.

Sva ova unapređenja su i više nego dobrodošla, jer korisnici aplikacije WhatsApp prosečno pošalju zapanjujućih 7 milijardi glasovnih poruka u toku svakog dana. Nije ni čudo što nas odjednom očekuje veći broj unapređenja.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Motorola planira još 4 Edge telefona tokom godine

Stigle su i prve zvanične slike i video Intel Arc Alchemist grafičke karte

10504
10505
10506
10507
10508
10509