Greška

Došlo je do greške.

Stiže tajni Monkey Island projekat

05.04.2022 11:30 | 0 Games
Stiže tajni Monkey Island projekat

 

Industrija video igara je u proteklim godinama postala industrija odlaganja. Razvijanje video igara postaje sve komplikovanije, a razvojni periodi sve duži. Uz to, sveprisutna poslovna kultura izrabljivanja developera ekstremno dugačkim radnim nedeljama tokom kojih pojedinci rade i preko 60 radnih sati, kao i vikendima, sve je manje retkost, a sve više standard.

Shodno tome, kako se koja video igra najavi, tako mahom dođe i prođe planirani datum njene objave, a igra se odloži za tri meseca, šest meseci, godinu dana, a nekad i duže. Jednostavno, sve je teže napraviti kompleksnu video igru i uspešno ispeglati sve bagove pred planirani datum izlaska.

A onda se pojave i priče kao što je ova, gde je razvojni tim u tajnosti radio na video igri duže od dve godine i predstavio je igračima u onoj godini u kojoj će je i objaviti. Ron Gilbert se prvog aprila našalio da radi na novoj video igri u proslavljenom serijalu Monkey Island, a ispostavilo se da šala uopšte nije bila šala.

Razvoj na novoj video igri u ovom serijalu pod nazivom Return to Monkey Island je uveliko u toku, a ova igra predstavlja se kao direktan nastavak na prva dva dela iz serijala – The Secret of Monkey Island i Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge. Dakle, pseudo 2D point & click avantura koja će imati prepoznatljiv stil i još prepoznatljiviji humor.

 A u prilog verovanju da ovo nije samo još jedan nastavak napravljen kako bi se uzelo što više novca od igrača govori i činjenica da je i originalni pisac video igre tu, kao i glumac koji je davao glas nesrećnom piratu u pokušaju Gajbrašu Tripvudu.

Ovu video igru razvija studio Terrible Toybox, poznat po indie hitu Thimbleweed Park, u kolaboraciji sa kompanijom Lucasfilm Games, koja je radila na prve četiri video igre u ovom serijalu pod okriljem LucasArts Games, javlja The Verge.

Glavni i odgovorni za dizajn igre jeste Reks Kroul, koji je radio na video igrama kao što su Tearaway i LittleBigPlanet, što daje uverenje da će ova igra izgledati veoma lepo. Za sada, nema drugih informacija osim trejlera koji svedoči o izgledu ove video igre, pa ostaje samo da je sačekamo u nekom trenutku tokom ove godine.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Pojavili su se novi detalji za Vivo X Fold pred njegovu objavu

AMD osvežava i ponudu grafičkih karti, na redu je serija Radeon RX 6000

10404
10405
10406
10407
10408
10409