Greška

Došlo je do greške.

Stiže besplatno ubrzanje za AMD grafičke karte

23.05.2022 09:15 | 0 Hardver
Stiže besplatno ubrzanje za AMD grafičke karte

 

Kompanija AMD planira da svojim grafičkim kartama pruža dodatno ubrzanje kroz predstavljanje nove serije grafičkih drajvera. Prema informacijama koje prenosi sajt Techradar, YouTube insajder RedGamingTech je iz nekoliko izvora načuo kako bi AMD mogao značajno da izmeni i unapredi svoje drajvere.

Kakva su to poboljšanja

Najverovatnije, poboljšanja se očekuju za DirectX 11, OpenCL, i OpenGL, a trebalo bi da budu toliko značajna da bi AMD mogao da svojim drajverima dodeli i novo ime – Vanguard. Međutim, ova informacija još uvek nema potvrdu jer je moguće da je to samo kodno ime za novu iteraciju drajvera.

Treba naglasiti da poboljšanja neće biti ograničena samo na dolazeće RDNA 3 grafičke karte, već se očekuje da će se to preneti i na neke od prethodnih generacija. Naravno, verovatno će nova RDNA 3 serija dobiti najveća unapređenja u performansama, ali ni ostali AMD fanovi neće ostati kratkih rukava.

AMDPrez.jpg

Kada stižu?

Prema trenutno dostupnim informacijama, novi AMD drajveri trebalo bi da se pojave u narednih mesec ili dva dana. Međutim, logičnije je očekivati da se pojave zajedno sa novim RDNA 3 grafičkim kasnije tokom godine kako bi celokupni paket napravio što veću pometnju na tržištu.

AMD forsira DirectX 11

Ovi navodi imaju smisla ukoliko se uporede sa trenutnim nastojanjima kompanije AMD da unapredi DirectX 11 performanse kroz nove iteracije svojih drajvera. Na primer, ostvareni su pomaci u performansama od 41% za God of War i 24% za Crysis Remastered u DirectX 11, pa se ovo čini kao logičan nastavak.

Ukoliko pitate nas, svako poboljšanje performansi koje je besplatno, u formi unapređenih drajvera ili neke od upscaling tehnologija je odlična vest. Ono što je još bitnije jeste da postaje sve očiglednije da nije sve samo do što snažnijeg hardvera, već i da softver igra ogromnu ulogu. Ako dodamo na to i činjenicu da se zahuktava rat cena između kompanija AMD i Nvidia, naredni period može biti zanimljiviji nego poslednje dve godine, iz ugla krajnjih korisnika.

Prvi put u poslednjih 8 godina Xbox prodaja prestigla PlayStation u Japanu

Da li više volite velike ili male ekrane na vašem telefonu?

10203
10205
10206
10207
10208
10209