Greška

Došlo je do greške.

Stigle su i prve zvanične slike i video Intel Arc Alchemist grafičke karte

31.03.2022 11:15 | 0 Hardver
Stigle su i prve zvanične slike i video Intel Arc Alchemist grafičke karte

 

Tokom jučerašnjeg dana, kompanija Intel predstavila je svoje prve grafičke karte za prenosne računare, a njihove specifikacije poklopile su se sa detaljnim nezvaničnim navodima. Međutim, ono što je, verujemo, sve najviše interesovalo jeste predstavljanje diskretnih grafičkih rešenja koje je ova kompanija najavila, ali i dalje odbija da zvanično predstavi.

Pa, u neku ruku smo dobili makar prve znake života Intelovih Arc Alchemist diskretnih grafičkih rešenja na samom kraju prezentacije. Filmovi iz Marvel univerzuma navikli su nas na najave budućih ostvarenja u kratkim scenama na samom kraju filma, a nečemu sličnom je pribegao i Intel na svojoj minuloj prezentaciji.

Naime, nakom predstavljanja grafičkih karti za prenosive računare, pojavio se i prvi zvanični video koji je predstavio Inter Arc grafičke karte na kojoj piše da je deo ograničene serije. Ovo bi, suštinski, moglo da znači da je ovo osnovna verzija dolazečeg hardvera, dok bi na potencijalnim partnerima kompanije Intel bilo da njihove tehnologije implementiraju na svoj način i sa svojim dizajnerskim rešenjima.

 Sa spoljne strane, ova grafička karta izgleda veoma, veoma moderno. Napredni industrijski dizajn sa crnom rebrastom zadnjom stranom koja u potpunosti sakriva unutrašnjost izgleda maltene futuristički, dok je veoma prijatno i ono što smo imali prilike da vidimo kada je Intel nakratko prikazao unutrašnjost ove grafičke karte.

Prema izgledu, čini se da će ova grafička karta zauzimati dva slota unutar kućišta, dok se govori i o rešenju koje bi zauzimalo i čitava tri slota, ali o tome još uvek nema konkretnih podataka.

Sa unutrašnje strane primećujemo veoma uredne aluminijumske blokove za hlađenje, kao i četiri toplotne cevi koje se prostiru čitavom dužinom grafičke karte. U ovom videu nismo imali prilike da zavirimo na štampanu ploču i dobijemo bolji uvid u samo srce ove grafičke karte, piše Hot Hardware.

Dakle, sve to izgleda veoma lepo, a kada će se tačno pojaviti i kako će tačno raditi, još uvek je nepoznanica. Na leto, kažu. Ono što nas raduje jeste informacije da će kompanija Intel dati sve od sebe da korisnicima ove grafičke karte dostavi u skladu sa preporučenom maloprodajnom venom, što je veoma lepa vest uzimajući u obzir i dalje veoma visoke cene za ovaj tip hardvera.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Stiže unapređenje za WhatsApp glasovne poruke

Apple i Facebook davali podatke hakerima koji su se pretvarali da su zvaničnici policije

10203
10205
10206
10207
10208
10209