Greška

Došlo je do greške.

SteamSpy prestaje sa radom

14.04.2018 18:55 | 0 Software/Web
SteamSpy prestaje sa radom


Sajt SteamSpy se gasi, nakon nedavne odluke kompanije Valve da podrazumevano sakriva biblioteku igara korisnika, što ukida osnovne podatke koje SteamSpy koristi kako bi donosio svoju statistiku.

Tokom godina, SteamSpy je bio integralna alatka za gejmere, novinare, pa čak i developeree. Sajt, koji donosi konstantna ažuriranja i analitiku za vlasnike igara i igrače, omogućava korisnicima da lako i brzo pronađu analizu za različite pitanja koja imaju o nekoj igri. Developeri su sajt koristili kao alatku da prate kretanje prodaje, što im je davalo ključne informacije o tome šta rade dobro a šta ne bazirano na tim brojkama.

"Valve je upravo načinio izmene svojih podešavanja privatnosti, što igre koje su u vlasništvu Steam korisnika čini podrazumevano skrivenim. SteamSpy se oslanjao na vidljivost ovih informacija i više neće biti u mogućnosti da funkcioniše", istakao je operater sajta Sergej Galionkin.

Ovakva odluka znači da će veliki broj korisnika, novinara i developera osetiti posledice. Više nećemo imati brzu statistiku, kako bismo procenili performanse neke igre na Steamu, kao i druge parametre, što je prilično razočaravajuće.

Izvor: TweakTown

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi razmatra kupovinu kompanije GoPro?

Ovogodišnji iPhone X bi mogao koštati preko 1000 dolara

10504
10505
10506
10507
10508
10509